Powered by Blogger.

Post-Wedding Photography?

 June 22, 2011

Hi there,

Ade sape2 penah buat post-wedding photo shoot? Well, since i don't have pre-wedding shoot (not keen on having one - due to some reasons) trase macam best gak if buat post wedding shoot. Bukannye ape, i have one more dress yang belum dipakai sampai hari nie. Baju back up mase nikah aritue sebenarnye... Nak pakai time biase2 nie rase cam x sesuai pulak. Kalau ade function ke takpelaa gak kan. So daripada dok simpan dalam almari, baik gune time photo shoot. Tak gitu? Actually, I have blogged about this once.. mase tue dok fikir2 mane venue yg sesuai tapi sampai sekarang still undecided. haiyooo... dasat sungguh ye

Well, trase macam nak buat two sessions - one semi formal & another one is casual. Location pun x pilih lagi. Bukan xde tempat best, tapi banyak pulak yang menarik. Sampai tak tahu nak pilih mana satu. Rambang mata sungguh :p Anyway, sementara i xleh nak decide venue ni, let me share some of my fav pix. Nie gambar yg dh lame godek.. source pun x ingt dh from where. 


Choice 1: Agak formal/Semi formal



 padang camtuh xde kat sini.. padang lalang pon bleylaa kot :p


 owh.. kalau mau scenery ala2 gini mestilaa kat pokok UPM tue kan

 picnic tepi tasik/pantai


My fav. venue - Putrajaya... mcm gambar2 kat bawah nie



Choice 2: Casual




beaches! i love beaches :)


 
 woods.. or ladang getah? nie kalau wat kat RRIM pon bley kot


satu lagi fav. venue selain Putrajaya --> Colmar Tropicale! 




 owh.. this one @ Putrajaya

back to school theme.. haha.. yg nie menarik! sah2 we ols xleh nk pakai baju skolah lame sbb dua2 dah mengembang dengan jayanya :p

Choice 3: Wat kat rumah je.. jimat minyak. hahaha

 matching Tees... so cute! tapi saye takde dapur cantik. pinjam dapur mak mertua bley? ade brannn? :p

and lastly.. sempat jugak berangan nak pix ala2 newlyweds kat bawah nie... huahaha.. giler koser! Okaylaa.. takat nie jelaa sesi jamu mate. Harap2 adelaa rezeki nak wat post-wed shoot. Tapi nak kena diet dulu kot. Badan dah bambam giler nie.. huahaha :p


PHOTO CREDIT: respective owners of the pix. kalau jmpe link nnti i provide. buat mase ni mmg lupe sgt2 

Till then.

Love,

10 love notes:

MunMun P@nda 22/6/11 9:06 PM  

hehehe....menarik klu pki bj skola beb..ala ko leh je pinjam sesape...tp bab kherl tu mmg sah2 tak bley..hahahaha....

klu ko nk g putrajaya hrtu munzir,my OP, suggest pullman park....

Aya 23/6/11 12:47 AM  

haha.. baju sapelaa aku nk pinjam.. ade ke size aku ni? hihihi :p

nway,tau jgk psl pullman park tue..cume x penah gi je

wafa azman 23/6/11 2:12 AM  

semua pics pn cantik.. yg penting every candid kene enjoy kn.. ;D

fitria 23/6/11 8:13 AM  

Colmar Tropicale tu unik.. tp cam jauh sgt la plak nk g..

MunMun P@nda 23/6/11 9:30 AM  

hrtu munzir ajak p pullman..tp cm mls pun ade lak kami2 sme..hahaha...

aku suke yg beach tu beb..shot ocean splash tu gile smart!

ElyaElmo 23/6/11 11:52 AM  

best laa..leh peluk lebeh2 sket..eheh

kasih suci 23/6/11 1:33 PM  

menarik idea ni...hehehehehe...

choclairissa @ intan 24/6/11 11:07 AM  

cantik2 buat post wed photoshoot..boleh pegang and buat post over2 kan? hehehe..

Aya 26/6/11 12:32 AM  

wafa: hehe.. kena slumber br gmbr cun2 kot.. dulu msa wedding asik segan2 je.. control giler.. hahaha

fitria: kalau dr kl xdelaa jauh sgt rsnya..cume ongkos kena lebih sketlaa sbb ade entrance fee :)

mun: aku pon ske gler gmbr tue. tp konfem lps snap trs lencun! :D

Aya 26/6/11 12:35 AM  

elya: haruslah kan! pose xyah control2 dh.. hihihi

kasih: ape lagi.. meh kite shoot!

intan: hehehe.. betul, betul, betul! :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP