Powered by Blogger.

Baby Blue @ Turquoise Pilihan Celebrity

 November 23, 2010

Hi lovelies,

Lately nie tengok ramai pulak celebrity yang mendirikan rumah tangga tak pun bertunang. Alhamdulillah.. seronok tengok. Bukannye ape, best mencuci mate tengok their wedding ideas. From pelamin, hantaran, baju sampailaa ke make up! Hehe. Anyway, nampaknya tahun ni rata2 memilih baby blue @ turquoise as their theme. Yang paling latest jadi sebutan haruslah Elyana kan.. love every bits of her wedding (esp her make up! bleh tak nak soh my MUA wat cam Elyana time dier sanding tuh? suke bebenorlah rasenye. hehehe)

 Elyana during her solemnization. lawa sungguh baju dier :)

Nie plak gambar2 dier sanding... eventho xde pun kaler baby blue/turquoise, tapi nak gak share sbb suke giler gambar2 nih!

 OMG.. heart her dress and make up to the max!
canteknyee kek!


Then Raja Farah yang kawen minggu sebelumnya.. pun ade jugak menggunakan warna baby blue as her theme during solemnization. Majlis yang simple.. deco hantaran dier pun simple2 je. Make up dier pun sangat sweet. Almaklumlaa by Saidatulnisa (MUA  for Elyana during her solemnization gak). Sebab tue nampak berseri aje kan.. saye nk hire Saidatunisa mmg x mampuler.. hehe.. Anyway, tak sabar tunggu Raja Farah punye reception. Kaler ape plak dier pilih ye :)

 baju dier simple and sweet.. suke sangat patching kat tudung dia.. lepas nie kena cari tutorial kot nak buat gitu kat tudung sendiri.. huhu
sukenye kerusi/bantal nikah dia... mane nak cari ek?

pic credit: Photo Signature 

Seterusnya, Mizz Nina and Noh Hujan. Tak sure mane dulu antara diaorg ngan Raja Farah... tapi bedal ajela kan :) Anyway, eventho x obvious sgt penggunaan warna baby blue tue.. tp dapat gak dilihat pada baju diaorg. Anyway, sgt sweetlah majlis diaorg nie :)



alahai... Noh nampak baik giler time nie

Sorang lagi adelah ex-celebrity (sebabnye dh retired drpd jadi artis.. huhu), Baizura Kahar. Dia pun pilih baby blue for her solemnization. Alhamdulillah, dh bertudung rupenye (as i assumed since mase sanding pun pakai tudung)


 simple and nice. jubah kaftan & tudung siti :)


Nak lagi? Hmm... okay.. last ek. Ni gambar Bienda masa dia sanding.. walaupun kaler dier nampak agak outstanding, tapi tetap mantopss! :)

wowiee... Arabian style campur Hindustan dah nie... hehe

Baiklah, selesai sudah sesi cuci mata kite ye.. tunggu next session plak :)


pic credit: yang mane x sebut specific source tue maknenye saye x ingat dh amik katne.. tp yg pasti from blog2 hiburan :)

p/s: saje buat entry pasal warna Baby Blue @ Turquoise, sebabnye sebelum nie saye dah cadang nak gune kaler nie gak during one of the receptions. skali makin meletups plak kaler nie ye.. ahaks (berangan ler tuhh) ;p

Till then.

Regards,

11 love notes:

iedayah 24/11/10 8:19 AM  

i plak solemnization theme nnt tiffany blue=aqua blue=wrne baju elyana..wah..suke2..=*..wink2~~~

LisaLisut 24/11/10 9:48 AM  

suke suke suke gile baju elyana yg gmbr last tu(sbb suke sexy haha).biru turqoise tu pun lawa.haah..biru turqoise ni mcm dh jd trend kan.

Aya@Pansy Princess 24/11/10 12:41 PM  

iedayah: wahh.. nikah nnti buat warna biru ke? best2... mine stick to white je.. hehe :D

lisa: tuelaa.. skrg nie makin ramai lak gune kaler nie.. mmg musim dier kot :)

Rilla 24/11/10 10:07 PM  

Kaler ni memang sanga in sekarang. Cantik kan?

Aya@Pansy Princess 24/11/10 10:51 PM  

rilla: yup.. cantek sgt.. nmpk sweet je :)

hana yoriee 26/11/10 9:14 AM  

huhu..baju nikah saya lebih kurang dgn salah satu drp pic2 aya kat atas..hikss..mmg kaler tiffany blue..=)

Aya@Pansy Princess 26/11/10 1:13 PM  

wah... bestnye hana. x sbr nk tgk nnti :)

mohamed shagir hakim 17/12/10 11:14 PM  

waa lawa nye mizz nina n n0h....arap2 laa dye 0rg kkal 4eva n eva...

Aya 18/12/10 1:26 AM  

yups... hrp2nye diaorg nie kekal laa :)

choclairissa @ intan 5/4/11 8:51 PM  

saye pun suke warna tiffany blue..sbb tu saye gune as reception colour ;)

Aya 6/4/11 12:05 AM  

yup... very nice indeed (saw ur wed pix.. hehe)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP