Powered by Blogger.

Baby Stuffs - Part 1

 February 5, 2012

Hi lovelies,

Cuti2 ni buat ape? Syok jugak ek cuti panjang sekali sekala. Bleh rest puas2 kat rumah. So sementelah ade mase free nie blehlaa amik kesempatan tuk blogging. Rindu pulak rasanya. Almaklumlaa, latetly nie jarang sangat ada masa nak blogging. So ape lagi, nie meh kita qada' balik post2 yang dok terbengkalai as draft tuh :) Anyway, bunyi post nie cam ade banyak part je kan? Padahal baru nak buat 1st part..incoming post x tahulaa bile. Ntah ade mase ke tidak. hehehe :p


Well, for those mommies or mommies-to-be out there sure sekarang nie part yang paling best and excited is when you shop for your baby.. kan? kan? :D Sekarang nie bila tengok barang tuk diri sendiri cam x lalu je.. tapi bila masuk section barang2 baby terus je semangat. But for me so far semangat usha2 jelaa. Tunggu masuk 3rd trimester baru bleh galak membeli. Nak kena beli sikit2 dulu. Kang kopak pulak mak! Barang baby pun mahal2 okeh. So usha price and compare beli kat mana lg jimat (dalam dok berkira2 tuh kadang2 terlepas jugak beli 1, 2 barang :p)

 few option for babycot @ IKEA
 loved this one (price w/o mattress).. tapi i nak pink, hubby nak biru...adehh.. fenin. ijau memang out laa.. kitaorg x minat. so cmner?


Few weeks ago barulaa start beli barang2 besar tuk baby like babycot. Tue pun lepas survey sane sini. Tengok kat baby stores paling murah pun RM300+, price range sampai riban2.. skali usha kat IKEA yang paling mahal RM300+. Aik.. terbalik pulak ek? So ape lagi.. dengan jayanya we ols decide tuk shopping baby's bedding kat IKEA je. Tak payah nak pening2kan kepala :)

 this one pun nice. one set ni about RM400.. kira berbaloi gaklaa kan?



Next target nak beli bottles sterilizer and warmer. Aritue sempat usha2 jap kat Camy Babyland Kota Damansara. Set sterilizer and warmer jenama Little Bean RM159.90 je (NP: RM199.90). Rase rugi pulak x beli haritue. Tapinye time tue baru lepas shopping bedding set. Pokailaa pulak kalau memborong sume skali harung. Dahler still ujung bulan. Belum pape gaji dh kering. Bahaye tuh.. Huhuhu. Xper.. sabar ye.. beli satu2. Mane tau tempat lain lagi murah ke.. Tak gitu? Ade few stuffs rasenye bleh hold until after delivery. So beli mana yang patut dulu.




Lagipun tengah sibuk nak travel sampailaa march ni. Kang tah ke mane allocation tuk baby and tuk delivery. Asyik berjalan je. Aduilaa...memang kena berjimat cermat sungguh.  Takpe2, i will do anything for my little one :)

 nie ade yang beli.. ade yang orang bagi

So, cerita shopping tuk baby nie kite sambung nnti ek. So far xde major things yang dibeli lagi except babycot tuh. Time ade mase free slalu jugak jenguk2 blog lain, tengok shopping list bakal2 mommies nih. Panjang jugak senarai barangnye.. ntah bilalaa I bleh habis shopping nie.. Cuak pun ade. Hehehe. Pape pun, enjoy! Few more months to go :D 

Till then.

10 love notes:

aNis LeMoN aBu 5/2/12 6:07 PM  
This comment has been removed by the author.
Aya 5/2/12 6:17 PM  

anis.. just changed the layout. kasi simple sket. hehe.

x reti nk tulis byk2.. tggu turn anis laa plak, bleh i bace :)

aNis LeMoN aBu 5/2/12 6:17 PM  

hmm.. ur blog is somewhat baby friendly lah sekarang ;)

baby girl ke? ;)

cepatcepat update lagi. kang esokesok i refer kat u je. tak, i tak malas.. tapi i suka tengok u rajin ;D

take care, dear! ;)

hana yoriee 5/2/12 6:36 PM  

aya..just to share. ada baby expo kat klcc n midvalley this coming end of feb and early march. diorg kata berbaloi beli masa expo.

Aya 5/2/12 7:16 PM  

anis: thanks.. gender blum 100% confirm lg :)

hana: yup.. heard about the expo too. ingt nk tggu expo kat midval bln 3 nnti. nak cari brg2 for daily use + botol2 susu ke ape. kat klcc pon ade expo gak ek? thanks for the info dear ;)

~ NANA ~ 5/2/12 8:29 PM  

alaaa bestnye! x sabar nk beli baby cot jugak :)

veesakura 6/2/12 4:34 PM  

pic num 4, yg sblh baby cot tu panggil ape eh? macam menarik jer. senang nak salin baby kalo atas tu kan?

Aya 7/2/12 1:36 AM  

nana: hehe.. beli jgn x beli :)

vee: yg tue changing table. tp white mat atas tuh x ingt nama.. changing mat kot. x mahal sgt harga dia.

nizabeba 27/2/12 4:06 PM  

btol2 shopping barang baby mmg berhantu! langsung xde hati nk beli brg kt..hehe..i giler beli baju baby. susah nk stop.hehe

Aya 28/2/12 6:58 PM  

tau xper.. samelaa kite. xleh tgk baju yang comel2 sket, geram nak beli. hehe :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP