Powered by Blogger.

Introducing.. Little Me!

 June 10, 2012

Alhamdulillah, it’s been 2 weeks since I delivered my little princess. Finally, dapat jugak tengok our munchkin ni after berbulan2 belai dia dalam perut. Kadang2 rasa cam x caye pun ade. Tibe2 my baby dah ade depan mata! (^_^) **geleng2 sambil tepuk pipi sendiri.. hahaha, dh jadi mak orang rupenye :p** Well, makin hampir dengan due date, makin berdebar2 and rasa tak sabar. Since parents dia hari2 cakap x sabar nak tengok muka dia, that’s why my baby keluar awal kot. 2 weeks earlier than my EDD! Bab kalut tue xyah cakaplaa kan.. hari nak bersalin tue baru I siap2 kemas sume bag yang nak bawak ke hospital. Selamat xde barang2 penting yang tertinggal. Hehe :)

Pengalaman bersalin tue setiap orang berbeza kot.. cumenye of coz xde orang bersalin yang x sakit kan? Mesti sakitnye..kalau x banyak pon sikit. Tapi memang rezeki I laa kot sebab semuanya dipermudahkan. Nak minum air selusuh pun x sempat okeh. Punyalaa x sabar baby nie nak tengok dunia. From the time I start calculate my contraction sampailaa delivery, everything took about 8 hours. Kira okaylaa pengalaman deliver 1st baby ni. Dengar citer orang lain sampai belas2 jam..lebih 24 jam pon ade. Tue yang cuak and gerun semacam je. Alhamdulillah syukur sangat2 sebab everything went well.

Eh, celoteh punye panjang lupe lak tujuan asal entry nih. Hehehe. Kakak2, aunties sume... pls meet my my little princess....


pic taken few mins after delivery nurse.. mata dia celik je since awal2 kuar sampailaa transfer to normal ward.

Anyway, bab pengalaman deliver tue maybe I tulis in another entry laa kot. Tue pun if ade yang sudi nak bace and berkongsi pengalaman. Hehe.. Okaylaa, rasenye takat tue je. To all blogger friends yang tengah menunggu masa nak deliver, wish uols the best! Semoga Allah permudahkan segala urusan. Amin :) 

lucky me! beg yang berjaya dikemas 2 hours before gerak ke hospital :p 



p/s: harapnye 3 months maternity leave nie dpt digune baik2.. x sabar nak timbang berat badan **perasaan kuat mengatakan diri ni dh susut sket… hahaha :p** tgh working for exclusive bf..now tgh blaja nk buat stock ebm :)

Till then.

9 love notes:

Kasih Suci 10/6/12 1:05 PM  

Congrats Achik..cutenya baby...baby keluar awal ea..tu la, terkejut jugak baca status Achik kat facebook dah selamat bersalin...

mmm tunggu turn sendiri pulak..seram sejuk rasa...hehehehe

ctmah 10/6/12 1:21 PM  

congrats aya..selamat berpantang eh

snuMun 10/6/12 1:30 PM  

wewew...nia auntie winduu...

erm..aku support fully BF! yeay!

~ NANA ~ 10/6/12 4:07 PM  

congrats dear :)

Umie Aisya 10/6/12 6:34 PM  

Congratz aya! She's so adorable :)

Aya 11/6/12 2:36 PM  

sham: tuelaa.. terawal pulak. nk buat cmner, org kate 1st baby mmg ssh nk expect. kdg2 awal, kdg2 lmbt. hehe. nway, smg sume berjalan lancar nnti ye. wish u a safe delivery :)

ctmah: thanks dear :)

Aya 11/6/12 3:33 PM  

mun: working 4 it.. now dok usha suitable pump :)

nana & umie aisya: thank you so much :)

dotdet 17/6/12 8:52 PM  

congrates for your new born.. ;)

Aya 2/7/12 1:28 PM  

thanks dear :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP