Powered by Blogger.

Kini Raya Berdua

 September 10, 2011

Hi lovelies,

How's life? Maaf sangat2 sebab sekarang nie jarang dapat blogging. Harap2 uols sume xler lupe kat blog nie ye. Kalau ade post baru jemputlaa singgah okay! Ikut hati banyak je nak share cerita tapi ntahlaa.. momentum nak menulis tue dah lari kot. Anyway, tahun nie ramai kawan2 blogger yang 1st time beraya as wife kan? Ade jugak yang beraya as mummy. So macam mana sambutan tahun ni? Sure ramai yang sibuk cari baju sedondon dua tiga pasang, then semangat sediakan duit raya tuk budak2.. ada jugak yang pening nak arrange turn balik kampung sape dulu.. macam2 kan? Tak kesahlaa ape pun, janji meriah! Pape pun harap uols sume sentiase happy di bulan Syawal ni :)

Anyway, tahun nie memang trase beza sangat ngan tahun2 lepas. Bila raya berdua nie makin excited rasanya. Bukan ape, sebab tahun nie balik dua kampung. So xdelaa kes nak osom2, janji dapat beraye dua tempat. Anyway, start je cuti haritue terus balik kampung my parents kat Kelate dulu then on second raya balik Johor pulak sampailaa habis cuti. Yang menambahkan lagi rasa excited tue sebab nielaa first time travel naik train! Awal puasa haritue terus beli tiket sebabnya dah lama nak merasa naik train. Lagipun xde flight direct from KB to JB. So xde choice sangat pun except bus ngan train. Nak drive sendiri malas pulak. Takut sampai2 nnti terus lembik, kang tak terdaya dah nak beraya :D 

Well, rasanya tahun nie memang paling sempoi bab preparation. Tak sempat nak shopping raya. Beli kuih pun tak banyak. Baju raye pun tak sempat siap sebabnye lambat hantar kat tailor. Last2 recycle je baju yang ade mase raye tuh. Kalau orang lain tengok memang kate cam x semenggah je nak beraye. Hihihi. Takpelaa, asal happy sudah kan? Anyway, kepade yang mana dah penuh jadual ngan open house, selamat menjamu selera!  Hopefully dapatler control diri ni daripada terus melahap tak hengat dunia. Kalau tak memang sampai bilelaa nak tercapai angan2 nak balik ke size S tue. Konfem hanucuss! huhu. 




Okaylaa.. xde nak citer pjg2 pun. Just nak lepas rindu kat blog nie. Hopefully masih belum lewat tuk wish uols "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI", kalau ade salah & silap sepanjang kite kenal nie.. harap dimaafkanlaa ye. 




Till then. Take care!

p/s: kepade geng2 BBF, fell free to exchange your link ya :)


Warmest regards,

5 love notes:

snuMun 10/9/11 10:12 AM  

haa...ko da ade link blog aku kan2...hahaha....

yusmEa 10/9/11 11:34 AM  

achik..selamat hari raya.mesti best raye dgn hubby..:)

Aya 10/9/11 2:13 PM  

mun, of courselaa ade :)

yus: selamat hari raye jugak!! hehe.. yus sure lg best sbb raye ngan baby skali :D

kasih suci 11/9/11 11:33 PM  

selamat hari raya Achik....maaf zahir dan batin...sure best beraya dengan hubby kan...(",)

Aya 12/9/11 12:39 PM  

hi sham, selamat haru raya jugak. maaf zahir batin.. hehe.. taun nie dier pun raye berdua jugak :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP