Powered by Blogger.

DIY: Hantaran Fresh Flowers (White & Purple)

 August 14, 2011

Hi lovelies,

Rasanya dah lama tak bercerita pasal wedding stuff kan? Almaklumlaa, kite dah jadi mantan b2b. Erm, tetibe rasa rindu plak.. after wedding haritue still dok jenguk2 blog b2b lain yang sibuk buat preparation. Rasa seronok tue still sama je ngan before kawen. Maybe sebab dah melekat minat bab kerja2 kawen ni. Jadinye memang pantang tengok baju lawa ke.. kasut lawa ke.. kek lawa ke.. asalkan kena mengena ngan bab kawen sure rase seronok je :)


Anyway, hari ni trase macam nak share about my DIY hantaran. Dulu tak sempat buat review pun. So, sajelaa nak share hasil keje yg x seberapa nie. Thanks to my sis and cousins yg tolong siapkan my hantaran. Nie sume hasil keje last minute. Tak tahula dulu nape berkeras sangat nak gune fresh flowers. Maybe sebab dalam gambar nampak lagi cantik kot. Yelaa, nak preserve the memory selame yg boleh kan.. so naklaa gambar2 tue nampak cantik (walaupun just hantaran.. haha :p) Actually cita2 asalnye nak buat hantaran warna biru & putih.. tp at that time bunga kaler biru out of stock. So terpakselaa change to purple. Sah2laa orang kate i purple freak. Nikah purple.. sanding purple.. :D


Okaylaa, tak nak bebel panjang. Silelaa jamu mata ye. Kalau uols perasan, tray tue i recycle je yg i guna masa tunang. Jimat! hehehe :) 


the ring
fruits-chocolate-tapai
sunglass & shoes
tafsir Al-Quran-kemeja-sirih junjung

Cara nak gubah hantaran nie senang je. Prepare span basah & aluminum foil. Pastue cucuk jelaa bunge tue ikut suke hati. heheh. Kalau yang macam dekat buah tue..xyah pakai span, selit2 aje. Lagi satu tips, make sure selalu spray bunga ngan air. So that bunga slalu nampak fresh :) Okaylaa..sampai sini saje. Nanti i continue ngan hantaran belah lelaki pulak ye.


Till then.


Warmest regards,

7 love notes:

Aya 15/8/11 6:55 PM  

hi schaz! thanks dear :)

~S~ 16/8/11 9:22 AM  

Hi, Congrats on your wedding!

Have anything special for your special night?

here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

Click Here: Lingerie Cabin

or Click Here: Lingerie Cabin@FB

fitria 16/8/11 9:38 AM  

nmpk sweet je kan fresh flower.. lagipun kale purple tu mmg cantik.. haha(obses purple jugak)

Aya 20/8/11 4:11 PM  

hi fitria, minat purple jugak ye? sekapal laa kite.. heheh :D

Hunny Kitty 28/9/11 8:46 AM  

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahai lawanya~

Aya 28/9/11 4:31 PM  

hunny: thanks dear.. i believe hantaran blogger2 lain byk yg lg vass.. hehe :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP