Powered by Blogger.

Can I Have Long Tables Please?

 October 26, 2010

Hi there,

Well, xde citer menarik pon.. sbb tue senyap je 2-3 hari nie.. setakat nie masih lagi dalam fasa slow progress for the BIG Day (bulan nie mmg slow.. xtahulaa nape ye. maybe sebab kewangan jugak slow. so everything pun slow). Baiklaa.. kata kunci kita hari ini adalah SLOW ye kawan2.. huhu. Looking back at the To Do List, it seems like i've been missing out too many things lately. *Sigh* If only i can focus more!


Rasenye the only thing we accomplished this month --> beli barang hantaran. His done with my shoes & bag and i'm done with his ring (tinggal nak hantar for carving je nnti. might as well carve with my ring.. so postponed dulu). Okaylaa.. ade gaklaa progress eventho x berape nk memberangsangkan.. huhu :p

And of course, the only thing that i never failed to do is --- daydreaming! hahaha... bab berangan memang sayelaa juaranye! Kali nie mengidam nak Long Reception Tables pulak. Instead of using normal round table kat reception hall, rase macam teringin pulak nk gune long table. Idea dah ade, tapi ongkos belum tentu ada lagi.. hahaha.. tapi xperlaa, x salah kan kalau kite mencuci mate. Planning kena mantap.. jadi ke tak tue kire no.2 :p

So, there goes my berangan session......

 loved the setup... but kerusi mcm tue konfem mahal nk dapat kat sini. dulu penah gak usha.. rsnye satu kerusi tue je nk same mahal ngan 1 round table :p


 simple.. tapi kaler dier x sesuai tuk majlis indoor kot.. lagi2 kalau buat malam. tp sape2 nk majlis nmpk exclusive lehlaa gune dark colors


 again.. simple.. tp no need kot nk prepare menu list for every guest. kalau tetamu 50 org blehlaa kot nk wat gitu


 this one definitely set up kat hotel pnye banquet hall.. mine won't be like this laa. harus! (fulus xde sbnrnye.. hahaha :p)



 nie pun menarik.. tp setting kat marquee tent. mcm wedding Maya Karin.. cume theme dier black & white. then ade paper lanterns as deco.


 setting outdoor... tapi sangat2 simple. loved it to the max! kalau adapt this tuk majlis indoor agak2 leh x? hehehe

 this one pun simple.. added with simple table runner. rasenye runner tue leh pakai kain biase je


 nice setup for beach wedding... tapi kalau implement for reception kat hall pun leh gak kot.. cume kerusi tukar jadi kerusi plastik sudehh :p

 nice.. nice.. tapi nk kena wat anggaranlaa bape panjang satu line table nih.. then foods kite letak tgh2.. cam style gi kenduri dulu2 kan.. org dh siapkan lauk atas meja


banyaknyee bunge.. tapi sgt suke setup kaler putih nie.. maybe mine will be a mixture of white & purple.. tgklaa camner kan.. keep on berangan! :p


 agak2 dewan saye ade seluas nie tak.. hmm, seating arrangement nie fit in for how many guest ek? nk kena kire kerusi satu2 laa pulak.. well, nampak cambest je kan wat majlis outdoor. huhu

yang ni pulak sangat meriah and sangat gojes... tapi rasenye simpan dlm angan2 jelaa.. hihihi :p

So, tugas selepas ini ialah --- tanye person in charge kat dewan & vendor.. gane if i decided nk gune long table? possible or not... rase2nye cmner? suke jiwe mak je kan nk tukar2.. duit ado ko? hahaha.. xper2.. if within budget, okay ape.. yang penting tanye. Malu bertanye sesat jalan.. huhu. Anyway, sape2 ade info about this lehlaa share same2 ye. TQ

Wish me luck kay! :)


p/s: pictures source -- Mr.Google

Till then,

Regards,

8 love notes:

ElyaElmo 26/10/10 10:14 PM  

dear..kiternye layout blog samaaaa:D
nway...long table tu tak salah elya murahh jeee...tapi klo nak sekali dgn kerusi mcm tu...mahal laaa...ala ala wedding syeikh muzafar kan :D

Aya@Pansy Princess 27/10/10 12:37 AM  

same ek? xpelaa.. meh kite jadi kembar.. hehe :)

itulaa.. rasenye x mahal mane table tuh. kerusi pakai yg biase je sudeh.. if nak buat ala2 wedding Dr.SMS x dapatler kot.. maybe dpt yg ala2 kadar je.. hihihi :D

~ mizzAmy ~ 27/10/10 11:31 AM  

skang memang trend long table. tapi cuma kusi je lah susah nak carik n of course mahal. kalau kat KL senang lah nak carik tapi kalo kat kelantan, pengsan nak bayar nanti. hehehe...

Aya@Pansy Princess 27/10/10 4:14 PM  

mizzAmy: kalau majlis pakai khemah mmg biase gune long tables, cume ni nak pindah meja ke majlis indoor pulak. hehe. kat kelantan pun boleh buat cume kena mix and match laa kot. depends brg ape supplier ade :)

anaztasias einz 27/10/10 9:41 PM  

decoration meja panjang atau meja bulat yang senang ek?

Aya@Pansy Princess 28/10/10 7:18 PM  

nora: decoration rasenye lebih kurang same je.. depends on kite jelaa nk simple2 or grand punye deco. kalau nk letak deco penuh sepanjang meja panjang tuh.. definitely deco meja bulat lg senang :)

Q 5/11/10 6:23 PM  

Cantiknyer long table tu..kerusi tu memang mahal..huhuhu btw, berangan tu kena ader..i tgk u punya entri nie terus berangan wedding sedniri nnt macam mana..hihihi but this is nice idea lah..:)

Aya@Pansy Princess 6/11/10 10:21 AM  

Q - thanks... bab berangan tue mmg wajib. hehe.. nway, happy preparing ye :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP