Powered by Blogger.

Sume Pon Nak POTONGGGGG?

 June 25, 2010

Alkisahnye... semalam pi teman my abah to terminate his Streamyx... ingat nk gi kat Muzium TM tapi konfem jalan jammed giler.. lagipun dgr2 ade 30 jalan tutup sebab nk bagi laluan kat pertandingan berbasikal. So, pegilaa kat Menara Maxisegar. Parking dier challenging giler! Macam naik roller coaster.. berpusing2 sampai level 7 okeh! Dahlaa sempit.. memang kena drive extra careful lah.. sayang kete oii.. huhuhu. Dah slamat parking, pegilaa turun ke TM Point. Skali CLOSED daa.... gangguan bekalan elektrik laa pulak. Haihhh.. fenat jer i pusing2 masuk parking. 


Then pegilaa cari outlet yang lain. So, we headed to Ampang Point. Lawak sungguh... punyelaa bleh lupe mane TM Point kat situ.. berpusing2 mencari. HABIB ngan DeGem kat situ berkali2 dah saye tenung. Kalau xde abah konfem dah masuk situ dulu.. hehehe.. Selamat jumpe gak. Tapi as usual laa... parking kat Ampang Point mmg menguji kesabaran. FULL! 3-4 kali tawaf.. dengan jammed nyer. last2 park kat Hospital Ampang Puteri. hahahaha.. lagi senang. just cross the road to reach TM Point.

Sesampainye di sane..... haaa.. nie baru masuk citer sebenar. Org TM tue tnyelaa apesal nk terminate account.. saye pon bagi jawapan standard (dh penah kasi excuse nie mase terminate my Streamyx few months ago) -- "Kat rumah dh ade acct lain" (lagipun mmg acct abah nie gune no.fon lain) sekali dier tanye plak no.telefon rumah.. siap check kat database dier lak tuh! aikkk, byk songeh lak org nie. saye dh sengih2, mls nk menjawab... tibe2 ade phone call plak (memang menyelamatkan keadaan laa.. thanks Alang! hahaha). then abah laa yg kena menjawab.. hik.. hik (^_~)


Abah kate mcm2 org tue soal.. i pun jawablaa blk. Account Streamyx i separate bill ngan phone bill.. Sebab tue bukan under my mum, hence dier x jumpe acct Streamyx under my mum's name (tapi account tue memang dah potong pun :p). Disebabkan org TM tue meneruskan muke tak puas hatinye.. Abah i pun katelaa "Saya memang tak nak guna dah acct nie". So org tue pun proceed laa kerja2 termination. 


Then depan2 staffs TM gak i buat kekwat -- "Agaknye ramai sangat orang dah POTONG... tue yang banyak soal" :p hahaha.. amik sejibik! Dulu time pi terminate kat TM Point Bangsar (yang nie teman encik kherl) and kat TM Point Kota Damansara xde pun org tue nak tnye lebih2. Itu kan hak pengguna. Ish.. huhuhu. Rasenye memang betul laa Streamyx makin x laku... cian. Ape lagi.. upgrade laa service tuh!

Sekian nukilan hati... huhuhu

2 love notes:

iEjA 28/6/10 11:42 AM  

aku sdg survey broadband mane kah yg bgs utk dgunekan dan murah?

Pansy Princess 29/6/10 12:57 AM  

try maxis.. skrg ade lg kot promo dier.. yg rm48 sebulan and rebate rm150 (if x silaplaa.. huhu)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP