Powered by Blogger.

From Kluang With ♥

 September 1, 2010

Hi there,

Just got back from my 4 days leave (hence the silence.. hehehe). Spent my days @ his hometown. Balik berpuase and buat sesi mencari barang kat Ayer Hitam. Tapi sebenarnye xde ape pun nk dibeli sbb byk mnde dh beli kat KL. So i just added few items for hantaran deco and beli bunge telur for reception (and of courselaa kena beli bunge and pasu for my mum yg mmg fanatic bunge tuh)

Well, first day tue sampai dh petang. Ingat nk pi beli putu bambu yang femes kat Ayer Hitam tue.. tapi by pukul 5 petang dh sold out! dasat sungguh... huhu. So after berbuka dok lepak2 jap then pegi bazar Ramadhan (at 10 pm! how weird is that?) Ingatkan bazar Ramadhan tue macam kat KL yang jual foods. Pelik gak tgh2 malam diajak ke bazar. Rupenye style mcm Uptown or Downtown tuh. Kat situ penuh gerai2 jual kelengkapan raya. Baju raya, alas meja, sarung bantal, tikar, brooch.. u name it. Macam2 ade. Ingatkan nak beli samping songket sbb tinggal satu mende tue je belum beli lagi. But since saye pergi berdua je and we ols pnye knowledge pasal songket mmg ZERO. nada! so x beranilaa nk beli. Nanti nak bargain pon susah. Kena shopping ngan orang yang terer bab2 nih. (Ade sape2 yg ade tips cmner nk beli songket?)

Second day pun xde wat ape sgt.. pi Song Mart borong CD (tensen sbb cari CD One Republic xde.. huhu) then tgk his house yg under renovation. Petang tuh pi bazar (okay, kali nie yg memang jual foods ye.. hehe. tapi pi beli air tebu je pun. makanan sume dh ade) then naik motor pusing2 Kluang. Owh, hari tue dapatlaa merase Tok Yah (his grandmother) punye masterpiece -- Mee Rebus. Superb sampai menjilat sudu! (yelaa, dh saye makan gune sudu.. xlehlaa tulis jari. hehe) Sampaikan berbuke hari tuh makan mee je. X sentuh dh nasi :D

gambar hiasan aje - time makan haritue dh x toleh kiri kanan.. mane sempat nak snap2 :p

Anyway.. balik Kluang kali ni rasenye byk spend mase berbual.. then lepak2 tgk TV.. lepak2 kat dapur. X kluar sgt pun. Tapi mmg x terase cepat je mase berlalu. Tup2 dh masuk 3 hari. Pagi hari ke-3 tuh Tok Yah kejut ajak pi pasar. Dia suh tlg drive (cucu dier terbongkang lg kat ruang tamu.. hahaha. eleh, padahal diri sendiri pon dok ukur katil jugak sebelum tuh :p). Hati dh bunge2 sbb ade can nak bwk kete kat sane. Tapi silap plak pi kejut si dia tuh bgtau nk amik kunci kete nak gi pasar. Salah percaturan nih. Last2 dier yang drive. Huh, x meraselaa kan nk drive kat Kluang. haishhh. Xper, ade byk mase lagi nk berebut driving ngan dia :p

So half drpd 3rd day tue spent @ Ayer Hitam borong barang dan juge kerepek + keropok. Ingat nak merase makan kat railway Kluang (original Kluang Station) tapi situ best makan mase breakfast. Bulan2 pose nie nk breakfast mndenye kan? But then sempat gak gi outlet dier.. melayan kopi tgh2 malam.. best2! (cume feelnye surelaa x same kalau gi makan kat railway). Masuk last day tue rase berat je nak balik (berat ati and berat bonts :p) tapi memandangkan tue hari cuti umum, so kenalaa gerak awal sbb takut nanti stuck kat highway. So by 2 PM dh reach KL. Pheww.. jalan clear (hmm.. pandai pulak si dia tuh soh saye drive from Seremban. yelaa, kalau jalan jem sayelaa yang jenuh tekan pedal kan? haha.. xdelaa.. i noe he was very sleepy :p)

Well.. apelaa yang saye citer pajang berjela nie? Humm.. just nk ckp saye rindu Kluang & JKM74. x sabar nak jumpe lagi 18hb nanti.. hehe.. Insya-Allah :)

p/s: org kate jgn expose sgt diri kite kat keluarga si dia.. betul ke? tapi rasenye x salah kan if nak mixed around. lagi senang macam tue kot. x kenal maka x cinta. x gitu? ;)

Regards,

8 love notes:

Mummy Bunny`s Kitchen 2/9/10 9:24 AM  

wowwy bestnye balik johor especially sopping2 kt ayer itam tuh hehehe .. woo dh beli bunga tulur .. kaler ape dik .. ehemm ;p

Pansy Princess 2/9/10 9:36 AM  

kaler ape lagi.. kaler feveret i lerr.. huhu :D

Pansy Princess 3/9/10 10:06 AM  

tp mmg x semenggahlaa yg i beli tue. kaw2 kena kutuk ngn my mum & sis.. tp nk wat gane.. i ngn kherl minat. murah plak tue.. huhu

Mummy Bunny`s Kitchen 7/9/10 8:56 AM  

xpe dik .. leh beli lain .. ade manyak mase lg .. hehe .. kt nilai 3, u belum borong lg ;)

Pansy Princess 7/9/10 12:29 PM  

mase ade.. fulus plak xde.. huhu. haru sungguh

Mummy Bunny`s Kitchen 8/9/10 8:42 AM  

fulus boleh carik maa .. ade nye rezki u tuh .. business dh ade .. just concentrate on promo eh laling ;)

Aya@Pansy Princess 8/9/10 9:46 AM  

insya-Allah... thanks dear :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP