Powered by Blogger.

Pujaan Hati

 September 27, 2010

Eceh.. tajuk cam klasik je kan.. padahal xde ape pun. Saje nak ajak cuci mata. Dok tengok2 dais kat sane sini... blogwalking jelaa kejenye kan. Well, yg berkenannye banyaaaak giler. Yang mampunye? Nan ado! hahahaha. Bajet ciput kena wat cara bajet ciputlaa kan. Kalau x, blehlaa buat ala2 'Wedding of the Year' cam Nur Nadia anak pengasas Naza tue. Rasenye kebanyakan ladies out there sume pun berangan nak wedding camtue. Memang dream wedding laa pendek kate. Tapi nak buat camner kan... kenalaa ukur baju di badan sendiri, jangan plak ukur di badan gajah xpon dinosaur (konfem banyak ela kain nk kena guna... hehehe). 




nie video wedding of the year tuh. sangat vass!! macam perkahwinan di raja plak. telan air liur jelaa if nak buat sendiri macam ni. huhuhu. nway, enjoice! *tibe2 rase nak hire manggis for my wedding.. haha.. berangansss* :)


Okeh.. saye dah start merapu.. So, ape kate meh kita cuci mate aje (if nk cuci mende lain sile cuci sendiri ye :p).  Pics kat bawah nie antara my favorite dais. Agak2 ade tak yang berjaye dicilok tuk majlis sendiri? Well, if tak dapat sejibik sejibun pon xpe kot.. dapat sipi2 pon jadilaa. hihihi *keep on beranganss* :D



Saye sangat berangan nak dapat transparent dais camnie. kalau letak kat rumah for solemnization ceremony mmg sangat vass. but i don't think i'll spend much on solemnization since i'll be having my reception at hall (pade hari yg sama lak tuh). kalau buat garden wedding sesuailaa kot.. xpon theme ala2 dlm taman kan. even if nak bawak dais nie ke hall pon.. rasenye x mampu nak bayar. tak ramai vendor yang ade transparent panel nie... and ongkosnye definitely out of my budget.. huhu *sigh*.. so terpakselaa let go of the idea. (gambar above and below nih x ingt source.. dulu main save je)






This one sangat unique.. ala2 retro sket. again, nampak simple tapi cantek! class gitu kan. kerusi dier pon simple.. xdelaa gabak sangat or nmpk old school gler



Roman pillars dais nie antara pujaan hati. this one from ADL Weddings. dah try mintak quotation, harge for pelamin camnie around 6k++... so, saye ade ker fulus nak spend banyak tue tuk pelamin jer? hehehe.. memang x dapeklaa.. tp if sape2 ade bajet lebih.. silelaa kan. yelaa, wedding nie kan pengalaman terindah seumur hidup (ececeh.. again ayat buku teks :p). so sume orang nak something yang perfect. if ade bajet lebih ape salahnye spend tuk bende yang kite memang nak. as for me.. duit belanja mostly comes from my pocket, so banyaklaa mende yang i have to say NO eventho dalam hati nie meronta2 nak. haha.. xperlaa.. kite leh cari jalan alternatif. x gitu? :)




Yang ni plak minimal concept.. but so sweet. heart the flowers decoration (almaklumler.. my favorite color. hehehe). background pun simple.. so x nmpk serabut. kalau buat majlis kat rumah memang sesuai sangatlaa dais camnie. kalau nak buat sendiri pun boleh nie. vase leh cari kat IKEA. if nak murah sket.. cari kat kedai2 pasu.. haritue ade jumpe kat Ayer Hitam, murah gler (dekat half price kot) compared to IKEA sbb bukan kace. tapi material dia not bad, tebal jugaklaa.. xler macam plastik benor. well, tak reti plak nak describe lebih2 bab material nie sbb slalunye main bedal je beli. asal berkenan di hati.. hihihi. Of course Arma Wedding Couture ade banyak lagi design yang the vass.. tapi gambar yang di atas tue antara pujaan hati... sebabnye dais tue simple. kalau nak dais yang vass from Arma.. i choose yang kat bawah nie


Pelamin nie sangat memikat kalbu. tiang2 tue sangat cantek and rare (usually kite tgk roman pillars yang besau kan?.. yg nie slim2 jer) mmg nampak exclusive. the price? tak berani lak nak tanye. maybe range mcm price roman pillars kat atas tuh tadi. again, out of budget (ehh, asyik out of budget je.. jadinye yang mane je within budget? hahaha :p)



Yang nie pon cantek.. ala2 klasik gituh sbb ade carved backdrop tue.. (ehh, banyak pulak yang saye pilih nie temanya kuning. mau buat kaler kuning ke cik achik oii? hehe :p) Anyway, yang nie from Rass Deco. diaorg pun banyak pelamin yang lawa2. kebanyakannye memang menepati citarasa - simple and sweet! Rasenye harga pun affordable. (PR dier sgt bagus. Kak La very helpful and friendly time  mintak quotation from them)


and this one.. definitely a big YES for me.. (again, saye suke yang simple dan sweet.. tak perlu bunge penuh setaman).. eceh, konfiden aje cakap YES.. ongkosnye tak tanye lagi tapi rasenye mampu kot. hmm.. tapi berangan jelaa.. kot2 leh dapat pelamin camnie mase bertandang (yelaa.. Butik Seri Delima kan kat Johor.. hehehe). But since i agreed to follow aje plan family my bie. So ade pelamin ke.. xde ke... design sendiri ke, amik from butik ke.. not a big problem for me. Saye menurut perintah aje. hehehe. Hmm, xpun maybe leh opt this idea tuk majlis kat Kelantan nanti. we'll see how ye :)


So, cukup takat nie jelaa sesi cuci mate. Nanti kite pakat cuci mata lagi ye.


Till then.


Regards,




4 love notes:

hasrul hassan 7/10/10 1:32 AM  

Berhati2 bila buat resepsi .. jangan menyerupai perkahwinan yang tidak mengikut syarak - cth: lelaki berpakaian seluar pendek; akad nikah dengan meriahnya disambut dengan tepuk tangan - septutnya doa .. dan paling penting - elakkan membazir dan riak!

Terima kasih.

Aya@Pansy Princess 7/10/10 9:20 AM  

thanks for the thoughtful reminder :)
Insya-Allah.. the akad will be very simple. resepsi pula utk dirai bersama kaum keluarga & teman rapat

anaztasias einz 12/10/10 5:40 PM  

hii. cantiknya la semua piccas tu ! lovely.

hii, this is my new link =) jom exchange link yea.
http://norapurplebridez.blogspot.com/

(formely known nora aira)

Aya@Pansy Princess 14/10/10 10:47 PM  

cantik2 kan? rambang mata dibuatnye.. huhu

okay, noted. nnti i'll update links kat sidebar nie :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP