Powered by Blogger.

PROGRESS - Part 2

 September 7, 2010

Okay, this should be the second part of my progress update (and maybe the last for my E-day preparation). I have 11 more days to go and 150 days to the BIG Day. Progress? To be honest, agak kelam kabut and menyerabutkan kepala.. but luckily preparations for E-day dah semakin organized (eventho ade saje last minute changes in the plan). Please pray for me kay. Harap2 sume berjalan lancar. Amin :)

 my working tools... nielaa notebook & checklist yang hari2 saye hadap. huhu. kadang2 mau kejung kepale dibuatnye

Checklist - Engagement

HANTARAN FOR BIE
5 Trays done - Perfume, Phone, Shirt & Trouser, Choc, Wallet & Belt
4 left - Sirih junjung, Cake, Fruits, Samping (might be changed to something else. sebabnye? sampai skrg xde mase nak gi beli.. huhu :p done! his moksu tolong belikan kat terengganu. tenkiu sooo much moksu) Yang remaining nie will be completed by 16/9. Dengan penuh yakin je kan? haha... sbbnye DIY hantaran yg 5 dulang tue buat within few hours je. Rasenye if buat few days before pun sempat. On 17th tue nak settle mende lain pulak.

HANTARAN FOR ME
Considered done since sume brg2 dah lame pass to bie's aunt :)

MINI DAIS
Will DIY with family and friends on the 16th.. kena gune betul2 public holiday yg ade tuh

ATTIRES
Collected his baju melayu already. I thought my dress siap dulu sebab dh lame hantar tailor. Tapi sampai hari nie blum bleh collect. Huh, tensen jap. Janganlaa sampai lepas raye pun x siap. Kang ade yang meraung x sudah2.. huhuhu

sneak peak of my dress. nie sebelum hantar kat tailor. kain nie dh lame beli mase gi Bandung last year. daripada wat baju jln2, baik wat baju tunang terus :p

MAKE UP
Ingat nk wat sendiri2 je tp my mum dah booked Cik Siti (freelance mak andam.. dh lame kenal pun. so far senang keje ngan dia). hehehe. xperlaa.. asalkan mummy yg bayar, saye x banyak songeh

CATERING
booked - nie part yg paling memeningkan tapi Alhamdulillah dh settle. berminggu2 bincang tapi xleh nak decide. last2nye half order kat kawan abah, half lagi pakat rewang masak sendiri kat rumah (lagi puas hati kot.. sbb tetamu bknnye ramai sangat. lagi best masak sendiri)

chocs for the kids... and of course adults pun leh balun :)

PHOTOGRAPHER
hire bie's friend. hope he can deliver the best. huhu. my camera maybe pass kat my BFF, so pandai2 diaorglaa nak snap mcm mane :)

Checklist - Wedding

Solemnization & KL Reception

Update majlis kat KL dulu laa ye. Majlis kat Kelantan ngan Johor still rancak dalam perbincangan. So xde details sgt nak update

 ka-ching!! hahaha.. tibe2 berangan nak pakai tiara sebegini rupe. aiii, teringin nak jadi Lady D ke? well, name pon raja sehari. maulaa jadi permaisuri jap kan. haha. u wish!! :p

VENUE
nikah kat surau dekat rumah aje. for reception, dewan dah booked 2 months ago. selamat ade kosong lagi :)

HANTARAN
satu hape pon belum beli except the trays and my ring. huhuhu. giler kuase x? cuak pun ade nie. huhu. maybe kirim kat my sis jer. mintak dier belikan during her Europe trip this coming November. beli barang2 murah sudehh. nak kirim LV, Gucci, Chanel, Jimmy Choo dan yang sewaktu dengannye memang x mampu. Tengah kopak giler nih. So akan kirim barang yang memang betul2 nak gune aje. Takut nanti membazir pulak (ohh.. tapi kalau ade sape2 nak kirim branded stuffs from UK and Paris blehlaa roger2 saye) 

 cita2 nak gune fresh flowers for hantaran deco mase kawin nnti. tp concept ape nak gune habuk pun x fikir lagi. hahah. keep on dreamingler :p

ATTIRES
Actually nak buat misi memborong kain during my upcoming trip to Jakarta & Bandung. tapinye.. looking at the current situation, kena fikir juta2 kali whether nak pegi ke x. Time gi MATTA FAIR ari tue pun kosong jer booth Indonesia (ade one booth tuh mmg kosong giler. kerusi yang disediakan tue xde sape pun duduk. maknenye xde customer laa kan? ish..ish.. boikot ke ape?) maybe ramai yang x berani nk travel ke sane dlm mase terdekat ni. So buat mase ni plan for baju nikah kena put on hold dulu. 

Baju for reception dh settle. Color and design dah confirmed. So nanti nak kena update ngan vendor. Actually baju tuk sume receptions mcm dh settle. Yg KL and Johor dah tempah. Yang kat Kelantan tue my kain dh ade.. tinggal nak hantar ke tailor. baju melayu bie pulak memang dh settle. So xdelaa pening sangat.

teringin nak pakai cmnie time nikah. sweeeet! gmbr nie snap from majalah Pengantin (tp x ingat which edition)

CATERING
since majlis nikah will be in the morning, menu pun simple2 je. heavy breakfast kot. so xler menjamu nasi minyak. cume blum finalize lagi nak order katne. maybe amik caterer yang dekat2 area rumah je

as for majlis kat dewan, yang nie dh lebih 20 caterers saye usha. setakat nie still xleh nak finalize. adusss! hurm, lepas raye akan start session food testing. dh ade few caterers in mind. hope by this month jugaklaa dpt finalize on caterer

kalaulaa dapat cake cmnie kan best. hehe (mode berangan)

MUA
ade shortlist few tapi belum decide lagi. will opt for natural look. x suke make up tebal2 (or at least, even tebal pun jgnlaa nampak tebal cam opera ataupun sampai berubah giler muke ni)

BEDROOM DECO
sebab nikah kat surau, so there will be no dais during nikah. jadinye concentrate more on bedroom deco. will work with bie starting from December. nak kena cat and beli sket new furniture. 

DOORGIFT
yang nie pun cita2 nak borong kat Jakarta. tapi xtahulaa camner. we'll see laa ye jadi ke idak nak gi sane

DAIS & HALL DECO
booked... design pun nk tunjuk kat vendor. quotation pun dah dapat. maybe lepas raye gi bincang lagi tuk update and finalize (tq to nadh dearie sbb recommend)

INVITATION CARD
Initial plan nak DIY. tapi tengoklaa setakat mana azam dan iltizam saye tuk menyiapkan kad2 tue.. huhu

simple je kan? hmm.. menarik
 xpun cmnie.. simple & sweet. mampu kot if nak DIY. hehehe

so itulaa saje progress nyer. rasenye banyak part berangan je pon. haha... xpelaa.. asalkan ade drpd xde pape. anyway, my bie is on his back to Johor. hope he'll reach home safely. As for me.. i will be driving to my hometown - Pasir Mas tomorrow with my sis and abah. harap2 dptlaa balik kampung and return to KL dengan selamat... berharap juge jalan x jem. tak kuase nak mengharung jem sampai lebih 12 jam cam tahun2 sblm ni. huhu. kepade rakan2 yg lain... drive safely too okay (current update: mangsa OPS SIKAP = 58. smlm 44, dlm sehari je bleh naik 14. ish.. ish)

Till then. Be Safe!

Regards,

5 love notes:

Mummy Bunny`s Kitchen 8/9/10 8:35 AM  

adik sayangss .. drive molek2 deh .. 1 week to go towards ur E-day .. insya allah i'll help u out on 16th sept .. nnt roger2 eh ;)

Aya@Pansy Princess 8/9/10 9:47 AM  

tenkiu laling... u too, have a safe journey okay. c u after raya :)

ms syaz 8/9/10 11:58 AM  

heart the lace color.. loiikee it! :)) selamat hari raya aya.. :)

Mummy Bunny`s Kitchen 9/9/10 7:48 AM  

we need to do loooooooooooooooooooooooots of thing on 16th hehe .. i'll bake u ur cupcup .. n prep ur choc-choc .. n try my best to contribute on ur D*** hehe ;)

Aya@Pansy Princess 10/9/10 9:25 PM  

ms syaz: tenkiu. slamat hari raya too :)

mummy: yes! we have lotssss 2 do. hehe.. tenkiu my dear :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP