Powered by Blogger.

My DIY Project :)

 September 22, 2010

These were my DIY project during my E-day (hantaran and mini dais). Since memang minat bab2 nie.. sbb tue decide nak DIY jer.. kalau upah orang mahal pulak kan. Kang lari bajet.. huhuhu. So, most of the stuffs done by me.. and of course ade yang dibantu oleh my sisters and BFF. Well, as i mentioned before.. bunga stoking tue was sponsored by my besties. You can check out her mum's shop punye website HERE. Polka-dots ribbon pun from her shop. Butterflies and white trays tue got from KK Home Deco. Yang beads pink and white tue beli kat Ayer Hitam.

Hantaran paling last digubah semestinye sirih junjung. Fresh flowers, sireh and gubahan pinang + gambir + kapur + cengkih (err, nampak cam cengkih) tue got from Pasar Chow Kit. Then bunga tanjung, melur, basket, wet sponge pun from there. Sanggup meredah hujan mencari bahan sampai basah kuyup. Then malam tue main cucuk2 jelah. Menjadi tak? hehehe :)
Yang perfume nie pulak dah lame beli. Mase trip Singapore hari tue. Saved a lot! Dekat half price kot. hehehe. So weeks before majlis dah siap gubah :D
Phone nie pun dah lame beli. Sampai tuannye tak sabar2 nak gune. Last2 letak kotak jelaa kan. Phone dah gune dulu :p
Kemeja ngan seluar nie hasil tangkapan last minute. Asyik xde mase nak membeli. Last2 before raya haritue angkut jugak si temok saye pi shopping. Dier sendiri yang pilih baju pink tue ye. Bukan saye yang pakse.
Ni pun hasil tangkapan last minute. Moksu my bie tolong belikan kat Terengganu mase balik raye. So berjayelaa dapat songket ori Terengganu dengan harga yang murah (design latest katenye.. yg penting ade purplish sket.. turquoise sket.. best! hehe). Actually nak buat design kipas tapi tak bape reti nak lipat... last2 separa kipas je jadi kot. haha.. lantaklaa kan.
Set (wallet + belt + pen) nie pun beli last minute. Beli skali ngan set baju tue. Cekup kat JJ jer. Nak pegi Sogo takut crowded sangat. Nanti pening kepale nak membeli. Even gi JJ haritue pon penuh manusia.. Macam semut jumpe gula!
Buah2 nie beli a day before. Some beli kat Chow Kit, some beli kat Tesco. Nie keje angah ngan alanglaa.. menambah strawberry pulak.. Tapi sungguh awesome! Nampak lagi cantik kan? hehehe. Yang menggubah nie keje my sis and frenz :)
Another gubahan by my sis and frenz. Before that dah susun.. then ingat nk include choc lollipops yang ade fonts 'SELAMAT BERTUNANG'... banyak kali try cucuk kat polisterine.. tapi asyik tak berjaya. So last2 gantilaa ngan chocs Daim & Hersheys tue.  Choc lollipops tue dibaham oleh kanak2 yang ade. huhuhu. Chocs Beryls tue plak borong kat Times Square mase pi berbuka puase ngan BFF dulu.
Cupcakes yang sweet lagi cantik nie semestinye from my BFF aka MummyBunny (okay, yang nie saye x DIY ler ye.. cume tampal sket deco kat kotaknye aje). Sebab dah tahu sedap... so order aje from her. Lagipun senang nak discuss about design and everything. Hantar aje drawing.. she'll do the best tuk ikut request. Even tak sejibik sejibun ngan ape yang direquest, yang penting hasilnye sangat memuaskan hati. So sweet and gojes dear! Rase nak framekan aje cuppies nie. Thanks a lot :)
So, nielaa kesemua 9 hantaran from me.. rasenye kawen nanti nak bagi sikit je kot. Nie macam dah banyak je. huhuhu. Paling2 pun biarlaa maximum 9 jer. (tapi kalau bleh bagi lagi sikit lagi bagus.. hihihi) Dah xde idea nak bagi barang ape (idea ade je kot.. fulus yang xde :p) Lagipun nak kena berjimat cermat. hihihi :D

And lastly... yang di DIY tuh definitely my mini dais.So untuk wedding nanti ingat ade gak yang nak DIY. Tapi x tahu ape lagi.. huhu. yelaa.. yang mane bleh buat sendiri and bleh jimat, ape salahnye buat sendiri kan? Biarlaa even DIY yang simple2 pun. Nak buat yang gempak2 macam bunga telur ke ape tak retilaa pulak. So tengoklaa ape idea yang datang nanti. Wish me luck kay. Sekarang kena all out for wedding pulak. Tick tock tick tock :)


Till then.


Regards,


6 love notes:

♥Just You And I♥ 22/9/10 9:46 PM  

Aya,lawa laaa hantaran tu, DIY lagik sungguh rajin!yes bunga stoking itu sgt laaa cun.Nak jugak laa bunga stoking ^__^

Aya@Pansy Princess 22/9/10 11:13 PM  

tenkiu2... hehe.. biase2 je tuh. skrg jarang tgk org gune bunga stoking... ramai opt for fresh flowers. so try nk nmpk lain sket :)

k.long,  23/9/10 8:22 AM  

achik..
k.long igt nak order cupcakes ngn mummy bunny tu..dia blh siapkan ke dlm mase 2/1 hari?erm..igt nak bg kat kawan2 harith kat umah ibu yyg jaga die..

Iera Ramali 23/9/10 10:47 AM  

1st time singgah cni. Luv ur DIY hantaran and ur mini dais. Usaha lebih, bajet pun kurang.

Mummy Bunny`s Kitchen 23/9/10 12:20 PM  

ampun maaf dipinta, mensuci hening dosa ..

eh silap, ampun maaf dipinta, design diberi lain, hasil yg keluar lain ..

Aya@Pansy Princess 23/9/10 5:25 PM  

k.long: mummybunny tue efficient. sehari je leh siap. hehe.. pape pun trylaa tnye tuan badannye :)

iera: thanks a lot. itulaa.. selain drpd dpt jimat, puas hati pun iye kan :D

mummy: ape2 pon jadi... asal meletopsss! :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP