Powered by Blogger.

Review: Bridal Boutique

 April 3, 2011

Hi lovelies,

This gonna be the last review on my first reception. Fret not, ade satu lagi reception menunggu 1st May nie kat Kluang. hehehe (trase cam giler kuase pulak :p) Lets go straight to the point! Marilaa kite bercerita ikut tajuk ye. Anyway, bridal boutique nie recommended by my BFF. Since saye bleh dapat segala idaman hati dengan price yang sangat reasonable, jadinya saya tak hesitate nak pilih Zaisham Bridal. 

I got to choose my own dais and my own dresses (for 1st and last reception). Even though saya just decide on the colors and designs, tapi memang puas hati dengan baju2 tue. Sebabnye material used up to the expectation. Sebenarnye saye nak baju yang lagi simple. Tapi bile dah tengok baju lip lap lip lap depan mata... terus x terkata apa :D I was charged less than 1k tuk sepasang baju bride & groom - include the accessories (sekarang tak sure berapa price, kalau berminat blehlaa tanye kat owner butik nie ye). Kalau beli kain then hantar jahit sendiri of course it will cost me a bomb! So, memang agak berbaloi di situ. Cumanya baju tue akan dijahit ikut free size then baru alter balik ikut badan sendiri. Maybe kat situ uols kenalaa pandai adjust biar sesuai ngan badan. Kalau jenis go with the flow cam saye nie.. sume pon layan je. hihi. 


Oh ye, time fitting jangan lupe bawak heels yang uols nak pakai masa majlis. Nanti senang butik nak alter baju. Saye dulu lupe bawak kasut time fitting.. sebab tue masa majlis baju still meleret2 even dah pakai heels tinggi. hehehe. Well, since tempah baju baru so kami laa the first user. Even yang nak pakai next month pun Cik Zai dah simpan siap2 so that kami yang rasmikan baju tue. Berbaloi laa kan bayar lebih sikit? Anway, kat butik tue pun banyak je baju lain. Tapi xtau nape haritue gatal pulak nak baju baru. Kan dah tak pasal2 melayang duit. huhu :p



As for the dais, i  browsed few designs yang i berkenan then try cari butik yang ada pelamin macam tue... kena2 pulak time i dok survey butik my friend cakap Cik Zai nak beli pelamin baru. So saye agak bertuah di situ sebab dapat request pelamin yang saya nak. Haritue saye amik full package pelamin (with arch & 6 walk aways). Price memang sangat murah compared to few bridal boutiques yang i dah survey harge. So if uols berkenan nak pelamin roman pillars macam yang saya pilih tue, maybe uols bleh usha kat butik Cik Zai nie.


Sangat senang berurusan ngan Cik Zai nie. Lagi2 kalau uols busy ngan keje kat ofis, so malam jelaa bleh gi fitting. Sebabnya Cik Zai ni okay je kalau pegi fitting malam2. Kan senang gitu? Tak yah susah2 tunggu weekend. So, itu jelaa yang mampu saye citer. Kalau nak tahu lebih lanjut, sile lawati blog Zaisham Braidal. Blog ni fresh lagi... silelaa jenguk2 ye. hehehe :)

p/s: rasa x puas je berposing kat pelamin haritue....

Till then.

Regards,

15 love notes:

aNis LeMoN aBu 3/4/11 2:18 PM  

berapa banyak reception u ada nie, aya dear? jeles betul blh berbanyak2 reception! ;)

Adawiyah A.Halim 3/4/11 7:15 PM  

wah....tq aya sbb wat review pasal pelamin u ni..tau2 je..pelamin u ni..idaman hati i jgk..heee

LisaLisut 3/4/11 11:17 PM  

oooo hi aya..i br tau kalau nk fitting baju bawak heels yg nk dipakai skali.hahahah

lind 4/4/11 12:28 AM  

cantik stg purple baju tu

MBK 4/4/11 11:26 AM  

glad u satisfied dik hihi ;D
pasni posing puas2 kt pelamin di johor ye

lovelyadibah 4/4/11 1:30 PM  

owh!!aya mmg lucky!:)

cik anis 5/4/11 2:04 PM  

aya~
nak sgt g reception kt kluang tu..hehe..
nk jmp aya depan mata..hihi..
sila la jemput cik anis ye..^_^

Aya 5/4/11 11:33 PM  

anis lemon: ade 3 majlis.. tp yg 2nd and 3rd tue xde sanding2 pun. khas utk family.. biar senang sket diaorg nk dtg

adawiyah: no problem. dh lame nk review tp asyik xde mase je.. huhu

lisa: maybe org lain x buat cmtue pun.. tp i rs cam membantu je kalau bwk kasut :D

Aya 5/4/11 11:37 PM  

lind: tenkiu2

MBK: thanks a lot dear. nway, kat johor xde pelamin laa yang. mkn beradab je :)

diba: alhamdulillah :D

cik anis: jemputlaa dtg. kat taman desa :)

cik anis 6/4/11 12:20 PM  

laa taman desa ke? xde la jauh sgt..cik anis kat area bndr je..hehe..insyaAllah nanti dtg..main redah je la ek..harap xde majlis sanding lain kt taman desa hari tu..takut salah rumah..haha

Aya 7/4/11 1:18 AM  

rasenye xde clash majlis lain sbb diaorg kalau nk buat majlis kena take turn. tp kalau nk lg senang, anis bg alamat or email.. nnti kite send card :)

cik anis 8/4/11 3:25 PM  
This comment has been removed by the author.
Aya 11/4/11 12:30 AM  

nnti kite send virtual card ye... (scan aje) hehehe

~eina~ 14/7/11 6:40 PM  

berape lebar size pelamin tu ye? cantik la

Aya 14/7/11 8:46 PM  

hi eina, x bape ingatlaa size pelamin tue.. tp rsnye lebih kurang ngn size pelamin 3 panel

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP