Powered by Blogger.

Putrajaya ke i-City?

 October 31, 2010

Hi there,


Countdown ticker dah menunjukkan angka dua digit! (okay.. now saye dah start rase nebes.. helppp!!). sebelum nie nampak tiga angka rase slow motion je lagi.. now baru nak kerah tenaga pulun sane sini (serves me right!) 96 days left!! Wake up!! huhu. So baiklah, meh kite listkan task utk 2 minggu mendatang nie:

  • Finalize arrangement ngan supplier & caterer
  • Pilih second OP & videographer (okay, part nie mmg saye agak slow.. org yg saye nak kebanyakannye dh fully booked. orang lain sume berebut cari OP, saye je yg rileks2.. huhu. option lain pon berlmbak2 sebenarnye, cume x tahu nak pilih mane satu)
  • Survey doorgift (maybe nk kena turun ke nilai or ayer hitam) & invitation card 
  • Beli 1 barang hantaran for each other (tiap bulan kena beli satu.. kalau beli serentak nayalaa mak oii.. huhu)
Itu jelaa kot. takleh tamak2 sangat. Takut tak terbuat. Anyway, hari ni tugas saye adelah memeningkan diri dengan mencari venue tuk outdoor photoshoot nanti (eceh, gaya cakap tue macam nk buat minggu depan xpun bulan depan je kan :p). Well, i won't be having pre-wedding photo session.. sebabnye rase tak berape best nak bergambar before kawen. Lagipun feel dier lain kot. Nanti xdelaa nak segan2 sangat ngan photographer. So i'll opt for post wedding (tapi kena buat few days after laa kot sbb xde mase nk buat straight after majlis). Anyway, ape pros and cons nye ye?

If buat pre-wedding, nnti boleh guna gambar2 tue for montage ke, guest book ke, invitation card or banner. Kire banyaklaa kegunaannye... esp for wedding teaser kan. Tapi yang x bestnye posing tuh haruslah limited kepada aksi sopan2 aje.. xleh notty2 ye.. hehe.. well, nie my personal opinion laa.. sbbnye saye trase janggal kot nk posing mesra2 depan kamera dengan si dia. eventho saye nie mmg terkenal as camwhore di kalangan member2 ngan family tapi sbb si temok saye tue x bape suke bergambar, jadinye we ols x banyak gambar berdua. xleh nak bayang kalau buat pre-wedding.. konfem kejung depan kamera. huhuhu (dengan harapan kalau buat photo shoot lepas kawen dua2 dah kalis kamera :p)

So, mane tempat yang best ye? Kat Klang Valley nie banyak je tempat best tapi yang paling glamer kat Putrajaya kot. Sbb banyak venue menarik.. esp macam gambar2 kat bawah nie

Taman Botani

(can't remember the source)



Masjid Besi @ Masjid Sultan Mizan

Bridges and others



photo from: same as above
 photo from: http://www.jabbeproduction.blogspot.com/

photo from: same as above

yang gambar dua kat bawah nie shoot kat Putrajaya gak. rasenya for Chinese magazine.. tapi siyesly lupe source. but still, cantik2 gambar dia, mcm kat oversea pulak :)



and... my other option is ---> i-City Shah Alam! belum ramai buat wedding photoshoot kat sini rasenye (sbb susah tul nak google wedding portraiture kat sini).. so rase macam menarik gak kan? xyah nk pusing banyak tempat. dok satu tempat je then posing ajelaa dalam kawasan tue :)





oh.. tetibe teringin lak wat pose cam nie kan.. pastue jadikan wallpaper laptop. hahah... melencong pulak niatnye :p

So, macam mane nak pilih ye? dalam dilema sungguh nie. venue lain pon macam menarik gak kan? kat Colmar Tropicale ke.. FRIM ke... (haaa.. mule dah tue, nak menyemakkan kepala sendiri :p)... hehee. dah2, kang bertambah serabut. So pilih antara dua nie jelaa kan. What say u? huhu ;)

Till then,

Regards,

10 love notes:

jazzeyra 31/10/10 10:24 AM  

wahh.. so cntik.. putrajaya mostly so common place to have photoshoot.. it will be fine.. if nak lain sikit kena crik idea len.. cm 1st place u met.. right? :)
suggest aje tau.. hehe

rose sensei 31/10/10 11:05 AM  

achik!!suke la ngn entry kali ni...byk gambar2 yg gojess..menarik..perhatian..rase cm nk kawin gak cepat2...huhuh

I-city ok sgt..sbb,x ramai org buat lagi..plus...view die mmg dh meriah sbb dh ade lampu2 kan...

kat putrajaya pun ok..lagi2 kt pullman putrajaya lakeside...

Aya@Pansy Princess 31/10/10 10:54 PM  

jazzeyra: thanks for ur idea. if nk pegi blk tmpt 1st jumpe, kena back to his school laa gamaknye. but then it will be a long story laa pulak nk dptkn permission and such. tp xper, still bleh put on the list :)

Aya@Pansy Princess 31/10/10 10:56 PM  

rose, cepatla kawen! nk merase ur nasi minyak :)

it seems like u are contemplating like me too kan? :p hehehe.. ssh kan nk pilih btwn these two? silap2 kang ade yg pi je dua2 tempat nie tros

.: an :. 4/11/10 10:35 PM  

pjaya mmg cantik! lg la kat pullman. cuma.. da rmai org snap kt situ...
kalu ict pn cantik gak! lain dari yg lain. gmbo mlm kalu pndai pilih fotografer... mmg superb!

Aya@Pansy Princess 4/11/10 11:18 PM  

itulaa psl.. dua2 pon cambest.. mmg ssh nak pilih nie

iEjA 8/11/10 5:05 PM  

since aritu aku wat post engagement kt tmn botani rsnye recommended gak la.tp mcm da rmi je org wat kt c2..kalo ko ade tema sng sket kot nk pilih tmpt.kalo klasik g bgnn2 lame.aku prnh tgk 1 album ni kapel tu bljr kt jepun.dorg blk cni wat pre wedding pki bj sekolah dak jepun.sweet gile.tp ko xkan nk pki bj sek ye x?hahahaha

Aya@Pansy Princess 8/11/10 5:28 PM  

ieja.. definitely aku xnk pki baju skolah! esp uniform kite yg kaler kuning tue. lagipun konfem aku ngn kherl masing2 dh x muat nk pki baju skolah. masuk half then konfem sangkut (tue pon kalau muat half :p) hahaha.

aku rs lepas nie mmg aku kena pk theme and concept kot. then br senang nk decide. nway thanks dear :)

Mummy Bunny 18/11/10 9:36 AM  

waaa baru bace entry nih .. hehehe .. nice2 place to shoot .. i xde cadangan .. coz i suke smue place yg u pilih ni dik .. slmt berposing .. x sbr nk tgk gmbr u .. nnt u edit cun2 tau .. owh ye tq so much sbb dulu accompany me + edit my photo .. i igt + appreciate till the end =)

Aya@Pansy Princess 18/11/10 12:10 PM  

no prob dear... nnti i nak usung sapelaa pulak ek teman i... *hint..hint* hehehe :p

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP