Powered by Blogger.

Hari Terakhir.....

 August 10, 2010

Hi there,


Hari nie hari last nak ngadap PC ofis sambil layan kudap2an yang ade.. lepas nie xleh bawak stock makanan gi ofis dah.. kena tukar ngan barang2 exercise lak... rowing belt and mini uzap sudah menunggu tuk digunakan setelah berbulan2 lamenye berhibernasi dalam kotak. dah berhabuk2 pun (eleh.. padahal tuan punye barang yg berhibernasi.. x gitu? :p)... so bile lagi kan nk gune? plus telinge nie sudah panas sbb asyik kena perli je... "orang lain yang nak kawin.. orang lain yang kurus". Well, the girls in the family are on diet marathon. dah ala-ala The Biggest Loser dah nie... and yang paling lembab progress nye harus laa saye kan (nie kalau minus my mummy laa.. kalau masuk mummy saye terselamat jadik second last. hik.. hik :p). So, Alang.. watch out kay.. hehehe :D

latest craving! bleh kenyang mkn nie.. tahan dr pagi sampai petang. (buatan Malaysia khas dari Batu Pahat ye.. mule2 ingat mknn import. sengalss x sengalss kan :p)

So.. sempena hari last makan2 di ofis, today i indulge myself with 1 bar Cadbury choc and 3 packets of Munchy's Dark Choc Oat Krunch. wehuuu... okaylaa.. itu je my bfast and lunch (my mummy did invite me to her school for lunch since ade sesi makan2 cikgu cekgi... tapi saye seganlaa pulak nak menyelit. plus malas nk alih2 kete --- alaa.. alasan sbnrnye adelah BERAT B**T*T! hahaha). Ohh.. tibe2 saye sgt rindu sesi makan pagi ngan my bff -- Cik Beequse (pagi2 bute lagi kami sanggup mencari breakfast sampai ke Chawan :p) and Friday lunch date with Cik Beequse and Cik MunMun (kalau dulu MummyBunny pon ade). Bile lagi eks nk makan ngan uols :(

sile salahkan encik kherl sbb ajar saye makan choc byk2! :p

Hmm.. bulan Ramadhan dh makin hampir. Insya-Allah malam nie bermula terawikh pertama. Semoga kite sume mendapat berkah dan rahmat-Nya ye. Byk azam taun lepas x tercapai. So taun nie nk kena renew dan upgrade sisa2 azam yang ade tuh. Harap2 dapat puasa penuh (no red flag utk sebulan plisss) and dapat berterawikh sekerap yang mungkin. Ameen. Harap2 dapat juge shed few kilos dlm bulan puasa nie kan (kalau x.. konfem meraung sbb x muat nk pki baju raye. x ke disaster tuh? kenot imagine.. huhu)

Kepade rakan-rakan.. SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA. Maafkan segala salah silap.. halalkan segala makan minum ye. Kalau ade utang yang belum langsai, harap dapat remind laa ye. Saye nie mmg cepat lupe sejak dua menjak nie. huhu

Sekian... eceh.. hehehe

Puase lek lok.. jangan puase yang yok pulak... take care!

Till then.

Regards,

p/s: i'm planning another Singapore trip tuk memborong perfume. Insya-Allah on the 2nd or 3rd week of puasa. So, sape2 berminat blehlaa check DI SINI... order perfume tuk raye okeh.. nak kasi org tersayang pun bleh.. hadiah tuk diri sendiri pun buleh. jgn tggu lame2.. nnti raye x merase perfume baru. hehehe :D

13 love notes:

Mummy Bunny`s Kitchen 10/8/10 8:54 PM  

slmt berpuase dear .. dh lame x lunch during office hour kan .. i dh x keje area bangsar itu .. rezki ku di tmpt lain hehehe ;p

Pansy Princess 10/8/10 11:25 PM  

selamat berpuasa to u too (ehh... tapi bkn ke bendera jepun u tgh berkibar megah? heheh :p)

xper2... ade mase kite leh je lepak mkn kat mane2 :)

MunMun 11/8/10 6:31 PM  

wakakaka.....ye lor..rindu...xpe2..pas posa kite lunch date lg..aku pun simpan stock 3in1 aku dlm locker...ngrr..eeyhh...munchy dark choc bisx mmg fevret! hahaha....

Mummy Bunny`s Kitchen 11/8/10 7:01 PM  

a'ah im da bejoter, 2nd day .. adoiyaii .. perit lah nk menggantikan nye nnt .. huhuhu ..

Pansy Princess 11/8/10 8:13 PM  

mun - best kan biskut tue
nadh - jom plan sesi berbuke tuk VOLTS... windu

Mummy Bunny`s Kitchen 12/8/10 12:55 PM  

when? when? kalau berbuke kt luar kt ne? or nk wat pot luck jer kt umah i? hehe .. i can cook some .. then we top up some from bazaar ramdhan tasik permaisuri yg heaven itu hehe =)

Pansy Princess 12/8/10 3:24 PM  

ya betul... wat pot luck pon best sbb relax sket. xdelaa nk terkejar2 mkn then mencari2 tempat solat. x gituh? tp kena wat time pokli keje mlm laa.. kami segan. hehehe

Mummy Bunny`s Kitchen 12/8/10 11:30 PM  

wknd ni pokli keje mlm .. nxt week lak on 22nd and 23rd =)

Pansy Princess 13/8/10 8:11 AM  

wiken nie sabtu ahad saye sudah ade prog. ya ampunnn... huhu... tapi next week insya-Allah free sbb lum ade pape plan :)

Mummy Bunny`s Kitchen 13/8/10 1:40 PM  

okie dokie .. papehal gtau eh =)

Pansy Princess 13/8/10 3:57 PM  

baek boss! hehehe :D

Mummy Bunny`s Kitchen 14/8/10 3:36 PM  

i bukan boss aa dik .. i pencacai jer ;p

Pansy Princess 15/8/10 12:28 PM  

haha... i teringat citer 3 abdul.. yg dier ckp bapak mertua dier tukang cacai tuh.. hehe

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP