Powered by Blogger.

PROGRESS - Part 1

 August 26, 2010

Last few days, i was stunned by my high school friend's FB status. She's counting down something (eceh.. mcm sumthing fishy je kan? tibe2 sibuk jadi spy :p) Well, apparently our engagement falls on the same day! huhu... wut a coincidence kan? Bile tgk dier countdown the days.. (less than 30 days already??) barulaa trase kelam kabut. Rasa mcm banyak je lagi keje blum settle. Dahlaa preparations wedding pun berjalan serentak ( i have less than 6 months..huh, ketaq.. ketaq) Mau x pening? Xper2, checklist kan ade. So lets see how much progress i've made

ohh... saye sudah mule fenin plus rase nebes.. helpp!!

HANTARAN 
FOR ME:
1- Sirih Junjung
2- Ring
3- Kain lace
4- Phone
5- Perfume set
6- Cake
7- Fruits

barang2 sume complete except foods and sirih junjung laa kan. senang sebab saye beli brg saye sendiri.. hihihi. tinggal deco jelaa... bab nie dh diserahkan kat Mak Jah (bie's aunt) and future MIL. tapi rasenye keje2 deco dh start sbb last week dgr2 Mak Jah dok ulang-alik ke Nilai 3 :)


FOR BIE:
1- Sirih Junjung
2- Phone
3- Perfume Set
4- Kemeja & Trouser 
5- Wallet & belt
6- Samping
7- Chocs
8- Cupcakes
9- Fruits

tinggal samping ngan edible stuffs je belum beli (plus sirih junjung). huhu.. nk kena settle before raya gak kan.  kemeja, sluar ngn set wallet tue pon br je beli last weekend. terpakse gak heret si temok saye yg tgh demam tuh gi shopping. kalau x ntah bilelaa nk beli kan? dier tuh bz 24/7. anyway, deco will be by me.. tapi satu hapa pon x start lagi eventho BUNGA STOCKING yang cun melecun sponsored by my dear friend Nor @ KEDAI NAJIBAH sudah siap menanti.  (Thanks a lot to her and her mum! Loved the flowers so much) org tulun buat bulehlaa siap cepat kan.. kalau saye nak buat sndri mau smpi taun depan x siap.. huhu

lebih kurang cmnielaa bunge stoking saye :)

MINI DAIS
DIY - will work with my BFF :)


suke sgt dias yg simple2 cmnie. tp x buat cmnie kot tuk tunang nnti. 

ATTIRES
FOR ME & BIE: sent to tailor. will collect by end of this month
ACCESSORIES: belum ade. maybe pakai je yg mane ade.. oh ye, nak kena cari matching tudung.. mane mau cari? Jln. TAR sure sesak ngn org shopping for raya. hmm, if ssh sgt godek2 jelah my mum's wardrobe :p
SHOES: belum ade juge (bukannye ape.. lame dh x beli heels, dok pakai wedges je. my heels sume dh hancus. lgpun x sampai ati lak nk pakai kasut yg x bape proper). akan membuat sesi hunting kasut di BTS. haritue dh usha2 kat ESARLI.. ade berkenan satu kasut ni. tapi KIV dulu. maybe nnti balun jelaa mane2 yg murah and lawa (and of course heels tinggi. kalau bleh nak 6 inch. bley x? :p). well, asalkan leh recycle tuk nikah.. balun jelah. hehe.
HAND BOUQUET: x tahu lagi nak ke idak. kalau nk buat gak, maybe nanti beli je bunge kat Pasar Pudu sat before majlis then DIY jelah

MUA
i tot nk mintak tolong my BFF je tapi mama sibuk cari tukang make up pulak. fenin saye

PHOTOGRAPHER
our friends :)

CATERER & CANOPY SET UP
arrangement by abah - menu dh selected. nak re-confirm je pasni

MISC
DOORGIFT - ongoing. will arrange with mama
PA SYSTEM - erm, nak gune ke x ek? rasenye perlu ke? huhu

so, agak2 ade ape2 tak yg tertinggal? haishh... risau pulak nih... xper2, tarik nafas dalam2... fuh.. fuh... (ehh, tue hembus nafas lah)... huhuhu (@_@)



suke gmbr2 yg focus tang cincin.. kalau bleh nnti nk soh OP wat satu page khas tuk cincin je.. leh x? hehe (owh.. nie applicable mase wedding jelaa since time tunang nie saye x bg cincin kat si dia)

okay.. now back to work! hahah.. sempat aje mengulor ke blog ek :p

photo credit: kedai najibah, kerja kahwin & mr.google

Regards,

3 love notes:

Mummy Bunny`s Kitchen 28/8/10 7:05 AM  

slmt membuat persiapan hehe =)

Pansy Princess 28/8/10 1:32 PM  

tenkiu dear.. u've been helping a lot. tq sooo much :)

Mummy Bunny`s Kitchen 29/8/10 11:56 AM  

no lah .. i tlg sket jer tuh =)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP