Powered by Blogger.

Lets do some refurbishment!

 August 16, 2010

Hey peeps,

How's ur weekend? So far i'm doing good.. Alhamdulillah :)

 main reference :)

I went to PerfectLivin' Expo at PWTC with my other half last Saturday. Belum sempat masuk exhibition hall dier dh buat lawak spastic. He asked "Ade ke barang yang kite mampu nak beli kat sini?"  I just smiled and replied "Takpe, kite tengok dulu. Kalau tak mampu nak beli kite tengok2 ajelaa. Cari idea". So kami melangkah dengan jayanya ke Hall 3 dan tanpa segan silu laid down from one bed to another bed (useful tips: if nak beli katil memang kena baring sepuas2nya tanpa segan silu. kalau tak you wouldn't know how comfortable the bed is. kalau takat duduk and rasa ngan tangan je x cukup. silelaa baring dengan position yang betul and test the pillow too. believe me, there's a HUGE different! trylah, nanti baru senang nak buat comparison. hehehe)

Anyway, to our surprise.. tilam VONO laa yang paling murah on that day (setakat yang kami jumpalaa. i thought VONO mahal. rupenye byk lagi yang lagi mahal. maybe VONO offer tilam dier yg paling murah je kot). Disebabkan most of the mattresses are imported, dats why harga dier mahal2. Tapi part paling bestnye, makin mahal tilam tue makin sedaplaa u baring. (suit the cost laa kan.. hehehe). Try gak baring2 kat tilam yang harganya berbelas ribu. Syiok!!! Nak pakai kat rumah sendiri x mampu. So dapat try seminit pun jadilaa kan? :p

nice. looks very calming and comfy :)

Well, for long term investment.. i think it's good to get high quality mattress/bed. At least you won't need to change your mattress/bed in the next 5 to 10 years. Kire berbaloi gaklaa kan? Lagipun kenalaa cari product yang bagus to support our back. After few hours berpusing2.. berbaring2 and berbincang sakan.. we end up buying NAPURE mattress + tufted bed with some embellishment (ohh.. i loved the bling bling so much :p). Berjam2 pilih tue bukannye ape. He looked for quality mattress especially for spinal care since dier slalu sakit belakang... and as for me.. of course laa cari yang cantik and murah aje. Tapi disebabkan sume pon mahal2, pejam mate ajelaa. (anyway, payment plan pun antara faktor yg nk kena ambil kira gak) Owh, our bed won't be delivered till next year. Saje tak nak mintak hantar awal2 sbb nnti leceh nk mengecat bilik :)

So, bile dh beli katil surelaa nak kena fikir furniture lain gak kan? Iniler natijahnya bile x beli one whole set. Hehehe. Tapi kami dh ade plan for wardrobe, thats why x cari set. Anyway, disebabkan rase sengals and semangat nk deco bilik... we went to IKEA pulak. We are looking for white furniture. Konon2 ala english style but with modern concept. Camner tuh? takpe2, tunggu bilik tue siap ye. Anyway, kat mane eks nak cari? CAVENZI ade ke tak ek.. huhu

am looking for 3-tiered drawer like this.. ntah mane nak cari ye

To complement the look, i wish to have a purple sofa (kalau dpt 2 seater mmg superb lah). Ade ke kedai perabot custom made? Tapi nak yang murah. Ade? heheheh (tau nak murah je kan? :p). Well, I've been very calculative ever since berkecimpung ngan planning event sendiri nih. Sume benda nak kena kire okeh. Nak beli cermin kat TESCO pun kena jot down harge. Dulu time pakai duit Pa&Ma xler rase gitu kan. Nak barang ape pun pakai bedal je masuk trolley. Now bile pakai duit sendiri baru tahu susah payah cari duit. (tibe2 masuk mode muhasabah diri kejap plak kan? :p)

owh... sofa ini sangat gojes

Hopefully we can start doing our refurbishment work on October. Cat dah ade dua tong. Tunggu mase nak start bekerja jer. I'm done with the sketching work. Lepas nie nak kena list down the cost pulak. Then baru bleh tau total damage to our savings. Huhuhu :p So dalam tempoh dua bulan nie kenalaa mencari idea dan mencari duit. Chaiyok! Semoga misi kami tercapai! 2011, can't wait to meet you :)

p/s: hari nie time otw blk rumah baru terperasan sepanjang jalan kat Federal Highway penuh ngan banner NAPURE. awat before this tak perasan eks? huhuhu


Regards,

9 love notes:

Mummy Bunny`s Kitchen 17/8/10 11:29 AM  

dear, for customized sofa .. i got 1 contact from klang .. she gonna charge u RM 900++ for any color and any type of sofa .. berminat? hit me back ya =)

Pansy Princess 17/8/10 3:20 PM  

900++?? toing... toing... berpinar mate... buleh dapat 1 set sofa dh tue. hehehe

Mummy Bunny`s Kitchen 18/8/10 10:31 AM  

sbb ade cover blkg .. if xde covered .. around RM 600++ jer =)

Pansy Princess 18/8/10 1:02 PM  

hehe.. i saw wooden chair 2-seater. yg simple2 jelaa.. sale kaw2. mmg murah2, yg harge RM99 pon ade.. haha. trase nk rembat satu :)

Mummy Bunny`s Kitchen 18/8/10 1:30 PM  

wowwy RM 99 .. murah tuh .. pe lg dik .. beli sbelum kehabisan stock (i slalu lah wat ayat2 iklan haha)

Pansy Princess 18/8/10 1:38 PM  

tuelaa.. ingt nak beli.. tp ntah.. contemplating lg nie. takut nnti jumpe yg lain yg lagi lawa dan juge murah... xkn nk beli smpi 2? (wah.. i plak slalu wat ayat belit2)

Mummy Bunny`s Kitchen 26/8/10 10:27 AM  

beli jer 2 dik .. 1 letak dlm bilik .. 1 lg wat kerusi nikah kt pelamin hehe .. comey2x ;p

Pansy Princess 26/8/10 11:41 AM  

huhu.. comey mmg comey.. tp fulus pulak yg x comey.. mcm terlebey bajet jer.. xleh jd nie.. byk mnde nk kena cut.. huhu

Viva Sudah 25/7/15 5:17 PM  

Thanks, this is a good sharing, lying on a Napure Air Mattress helps you discharge the static current while you are sleeping. This not only helps improve quality of sleep but also helps prevent static current from building up in the body. For detail review visit:
http://kidbuxblog.com/floors-made-for-extra-durability/

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP