Powered by Blogger.

It's 01.11.10.. and HELP NEEDED!

 November 1, 2010

Hello lovelies!

011110 - Nice number isn't it? Well, i do have tendency of choosing beautiful numbers for my BIG day but then sbb banyak plak mende nak consider esp bile memikirkan family members from Kelantan yang nk turun ke KL and of course his family from Johor jugak... kalau x buat time cuti sekolah mmg agak susah laa they all nak attend. kang jadi wedding syok sendiri pulak kan. huhuhu. so i'll opt for public holiday! huhu... sadis tul. Initial plan was to get it done on 11022011. So sape2 yg dapat kawen on this date, saye sgt jeles okeh! hehehe. xperlaa.. already passed fasa redha tue.. x pk dh pon pasal tarikh since sume orang pun dh agreed on the date. so let's move forward  :)

Actually hari nie suppose to be agak busy sbb my department involved with international conference held in Holiday Villa Subang. I remembered when i have to get the minutes done and make arrangements for the delegates. Memang agak chaos while doing the preparations but then pagi tadi bile masuk ofis i totally forgot about the event! hahaha.. (jgn nanti mase wedding bleh lupe hari pulak! :p) Luckily my boss dah recruit postgrad students tuk jadi committee so hari nie saye bersenang lenang di ofis (ade je keje nk kena buat.. tapi singgah jap sini. irresistible lah! :p)

Last wiken dihabiskan dengan berjimba with my BFF (almaklumlaa si temok saye xde, dier sibuk enjoy di Bandung). So we ols dapatlaa bershopping sakan, watched TAKERS and berkaraoke smpi sakit tekak setelah sekian lame x dapat buat girls day out. Sambil2 tue sempat gak buat wedding shoe hunting. Tapi sadis betul, dekat 10 biji kedai yg diusha, x berjaye gak jumpe kasut idaman hati. Ade tue design dah cun, heels plak x cukup tinggi. Ade yg heels tinggi, tibe2 tak bertutup penuh lak kat depan. adoyai. Am i too fussy? Ade sindrom2 bridezilla nih... ohh tidak! tp pelik gak.. even i try google pun x jumpe gak gambar kasut pujaan hati. My temok ckp kalau susah2 sgt nak cari, customized jelaa kasut tuh. Tapi celah mane nk buat? I've heard of GAVY tapi dengarnye design and kaler dier sgt limited. Rasenye i will continue my hunting from one mall to another... tapi kalau mmg dh x jumpe gak baru i proceed ngan customized idea tuh kot. Well, i just want something like these....

ketinggian heels dah menepati citarasa... if only depan dier bertutup penuh

yang nie memang i suke! tapi heels pulak x bape tinggi

So camner tuh? Memang i fussy ke? huhuhu. Well, kawen nie kan sekali seumur hidup (insya-Allah).. Surelaa nak the best. x gitu? Kalaulaa ade fulus berkepuk2, lame dah i bedal Louboutin satu. kasut2 dier sume gojes! huhu... Anyway, ade sape2 tau mane tempat best nk cari bridal shoes x? Kekeringan idea dah nie :(


pujaan hati.. tapi impossible laa nk dapat yg ini... huhuhu


UPDATE:

For bridal shoes... besides GAVY, i found these too (tapi blum penah tanye harge and such)

Solemate (and their Facebook)

P/S: i was looking for bridal shoes @ google but later found myself watching instructions of wearing NuBra at YouTube. errrk... nielaa jadinye bile blogwalking sane sini.. huhu


Till then,

Regards,

6 love notes:

~ mizzAmy ~ 1/11/10 1:20 PM  

why dont u custom made ur wedding shoes. buat sementara waktu ni Gavy lah yg i tahu. tapi if diorg limited design susah jugak. u kena carik lah, cuba google2 skit.

Aya@Pansy Princess 1/11/10 1:57 PM  

mizzAmy: thanks... tuelaa.. setakat nie i google2 jmpe GAVY je. nnti kalau dpr another info i'll share ye :)

Lala 2/11/10 10:51 AM  

Aya, comey lah yang kasut yang 1st tu. peep toe shoes, sexy! dekat Lolita Candy pun ada gak yang boleh buat wed shoes.

http://www.facebook.com/pages/Lolita-Candy-Shop/109893671291#!/profile.php?id=100000046941988

Aya@Pansy Princess 2/11/10 11:10 AM  

lala... thanks for sharing the info :)
x sbr nk tggu Lolita Candy accept request. sbbnye profile dier private. hehe

ElyaElmo 3/11/10 9:42 PM  

hi dear 11022011 tu ari jumaat kan???he3...klo sukee nikah jee dulu on that date :)

Aya@Pansy Princess 3/11/10 11:23 PM  

elya: mmg hari jumaat. a week after da proposed date of my wedding. xleh nk buat on 11th tue sbb cuti skolah a week b4 that. takut sedare mare ssh nak dtg esp family tunang. adik2 dia sume kt skolah asrama. family comes 1st.. so terpakse buat on cuti CNY :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP