Powered by Blogger.

Ombak Rindu

 November 3, 2010

I remembered when i first bought a novel with my own pocket money.. the novel entitled Ombak Rindu by Fauziah Ashari. Cerite tue memang tersangatlaa best sampai tersedu sedan membacanya. Siap stayed up the whole night tuk khatamkan novel tue in a day! When i first heard that the novel will be turned to a movie... memang sangat teruja. Lagi2 bile tahu yang sume lead roles adelah pujaan hati! Yuhuuu.... Aaron Aziz memang super duper sesuai jadi Hariz. Mase first time tau dia jadi Hariz, rase nak fainted. Konfem kalau tgk kat panggung nanti mulut i ternganga je 24/7.. hik.. hik :p and of course, i'm expecting the best from Maya Karin as Izzah & Lisa Surihani as Mila (at first i thought the roles were given vice versa)

the poster - nampak tempting :)

and here's the rest of production pics... sile cuci mate ye. now agak2 teruja ke x nak tengok nih? huhu. hope this movie is better from LBS. sile jadi box office ye! :)

dah lame nak tgk Aaron Aziz berlakon dengan Maya Karin as a couple.. sejak diaorg jadi duta L'Oreal.. sbbnye nampak sgt sepadan. hehe :D

okay, now saye sangat jeles dengan Izzah :p

For those yang x tahu ape yang sape repekkan nie... silelaa cari this novel ye. Tapi bace yang first jelaa.. sambungan dier x bape best sebab melalut sgt. Hope diaorg xyahlaa buat sequel :p Anyway, diaorg dh habis shooting... can't wait till the movie hit the cinema! I'll be the first lining up to buy the tickets! *mode super duper teruja*

Rinduku umpama ombak yang tak terhenti
Kasihmu bagai pantai yang sentiasa menanti

p/s: mode jiwang jap... hehe. pix credit to Google, Lisa's FB & Aaron's FB

Till then.

Regards,

11 love notes:

~ mizzAmy ~ 3/11/10 1:08 PM  

i suka jugak cerita Ombak Rindu. baca berkali-kali pun tak jemu kan? mine dah turn very yellowish and sgt lah tak sanggup dah nak bukak. kena cari a new one and make sure no one boleh pinjam2 buku baru. LOL... i just can't wait for the movie too. ;)

Cik Kentang 3/11/10 1:31 PM  

OMG sangat suka ngan novel ini. Antara best of the best. tak tahu pun skrg dah convert into movie. lebih2 lagi maya karin and aeron aziz as hero and heroin. xsabar nak tengok...Weeeee...thanks for the info!

Aya@Pansy Princess 3/11/10 2:36 PM  

mizzAmy: mine pun dah hancur lebur. maybe nk kena cari yg baru. haritue tgk byk betul novel nie restock kat MPH. maybe diaorg dh bajet lps nie ramai org cari novel nie blk :)

cik kentang: no prob.. nnti kite same2 terjah panggung ye :D

iedayah 3/11/10 3:18 PM  

wa..mcm best je aya..

Aya@Pansy Princess 3/11/10 3:47 PM  

iedayah: mcm best.. and hrp2 mmg bestlaa.. hehe :D

R-YuzSha 7/11/10 12:41 AM  

Bestnyer.. can't wait! thanks dear..

Aya@Pansy Princess 7/11/10 11:21 AM  

r-yuzsha: no prob :) mmg x sbr kan.. hrp diaorg announce cpt2laa release date movie nie :D

R-YuzSha 7/11/10 4:55 PM  

exactly.. nak tengok.. nak tengok..

Aya@Pansy Princess 7/11/10 10:50 PM  

in case i dpt pape update.. will keep uols posted kay :)

Nurul Huda Nasir 15/3/11 12:56 AM  

sy sngat giler ngan novel ni....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~!!!

Aya 19/3/11 12:32 AM  

same here! x sbr nk tggu movie nie :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP