Powered by Blogger.

Weekend Routine

 November 8, 2010

Hi there,

Alang2 cuti panjang sebab Deepavali celebration.. so last weekend saje buat sesi jalan2 kat IKEA. Eventho nearly every weekend lepak OU xpun The Curve.. tapi jarang pulak singgah IKEA. Maybe sebab xde barang nak beli. This time pegilaa jugak sebab nak cari barang sikit and trase nk mengendap new ideas kat showroom dier. Mase pegi last month nampak byk je renovation ongoing... jadinye anticipated gaklaa nak tengok design2 baru... esp for the bedroom :)

Sambil2 jalan sempat grab these catalogs (since i was more interested on bedroom deco, so rembat yang nie jelaa)


Then sempat jugak pinjam latest catalog (for price check list). Kotlaa ade discount besar2an ke.. xpun ade new stock yg sangat menarik ke. hehehe... berangan jelaa nk memborong banyak2. Bajet ciput :p


Haritue lame gak kat showroom floor. Pusing2 tengok deco. Started with living room.. then kitchen area then bedroom. Part2 lain skip ajelaa sebab x minat sgt. I tot byk refurbishment diaorg buat. Noticed new section for the kitchen area. Other than that rasenye sume same je macam mase pegi last time. Well, pape pon.. layan jelaa cuci mate :)

Idea for bathroom... tapi kalau ade rumah sendiri boleh ler buat gini

Sangat suke dapur camnie.. but definitely i need more space for this kind of design. Ade rumah sendiri ke masalahnye? hehehe. Simpan dululaa cita2 tue ye.

Yang nie sangat practical and very simple.. So kalau nak wat dapur style gini mampuler kot :p

Suke simple deco camnie.. tapi kena gune katil rendahlaa kot (which i don't have one). Tapi dalam banyak2 mende kat situ, paling berkenan ngan 4-tiers drawer tue je. hehehe

Very soothing. Kaler dier lembut je. Now trase nak bilik kaler biru pulak. Tapi cat dah beli.. xkan nk beli yang baru plak kan? membazir ler pulak

Side table/small stool - Rm29. Table lamp - Rm89. If only side table tue ade kaler putih. Maybe ade possibilities akan dirembat :D


Sangat suke IKEA punye white frames. tak tahuler nape. kedai lain pon ade gak. tapi kat sini nampak cam lagi lawa je :)

Frame yang nie pon cantik.. slalu org letak belah atas kepala katil.. tapi nie kalau letak kat registration counter (to be precise, tempat orang sign guest book) pun sesuai kot

So after pusing2 snapping sane sini and listkan senarai barang2 nak beli.. then proceed to the market hall and start memborong. eceh.. macamler beli banyak barang. tadi pon dah kate bajet ciput kan.. hehehe. Well, just beli few things for my upcoming DIY project :)

There goes my day at IKEA (eventho byknye mende jadi prior to the IKEA trip.. tapi xperlah.. still enjoyed my day).

Till then.

Regards,

4 love notes:

~ mizzAmy ~ 8/11/10 11:23 AM  

wahh bestnya!! i pun hari2 lalu depan OU tuh tapi tak sempat nak singgah ke apa. kononnya nak beli spice jar every week. hampehh.... hehehe..

Aya@Pansy Princess 8/11/10 12:03 PM  

mizzAmy: xper.. x lari spice jar tue.. ade mase singgahlaa. hehe :)

iedayah 8/11/10 12:39 PM  

Brg2nye mmg cantik2..tp xmampu la plak i dear ..sadis2

Aya@Pansy Princess 8/11/10 1:15 PM  

iedayah: same here.. beli mane yg mampu jelaa.. takat bekas becik2 tue blehlaa rembat. hehehe

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP