Powered by Blogger.

Review: Photographers

 February 25, 2011

Hi lovelies! (erm.. ade ke yang rase diri mereka x lovely? hehe...  xde kan? :p) Harapnye uols sume sehat2 laa ye. Hari nie nak sambung lagi bab review. Nanti dah selesai dengan review session baru saye post bab DIY pulak ek. Actually, xde mende yang sangat detail pun nak komen about my OP. Yang bleh saya cakap adalah saya sangat puas hati! .....and sangat puas hati! :D

Oh ye, kalau sape2 drop by website my OP - Faisal @ Acaii maybe dah tengok my pix. Setakat nie memang sangat puas hati (berapa kali nak ulang daa? :p) Terkebil2 mata sambil tengok gambar2 yang ade. Teruja okeh... Tak sabar nak tengok sume gambar! Lepas nie leh letak dalam frame banyak2. Weehooo! Anyway, nie pon i ciloks from Acaii's website. Mintak halal ye tuan photographer :D


from me to him 

Sebelum nie pun saye penah post pasal OP so kalau uols ade bace memang uols tahulaa yang senang keje ngan Acaii ni. Kadang2 kite lak segan ngan dia (tak taulaa nape.. maybe sebab muka dia cam innocent je.. hehe). Pade sape2 yang berminat nak hire Acaii, memang sangat2 recommended! Masa nikah haritue Acaii datang sorang je. Memang on time sampaikan pengantin lak kalut sebab tak sempat bersiap.. hahaha. Harap maafler ye. Pengantin nie memang suke last2 minute. Masa reception Acaii pegi hotel dulu tengok saye & my hubby bersiap, then after snap some pix dia terus gi dewan. Time tue dia bawak kawan dia skali memerangkap assistant iaitu Khairul Hafiz @ Cot (kat sini xde gambar saye ye). Anyway, thanks to both  of them :)


nape ayu? tue panggilan manja from my hubby dari dulu lg :)
 kasut yang paling susah dicari seumur hidup nih... huhu
 bunga telur teddy bear yang jadi rebutan ramai! berminat? drop ur comment ye :D
nak gak tepek gambar my nephew yg sangat cheeky :D

Masa wedding haritue kami hire dua OP. Bukan ape, nak memudahkan keje so takdelaa OP tue penat nak cover everything sorang2. Anyway, gambar from second OP nie memang dah banyak saye tepek kat my previous posts. Nama dia Khairul Faizi tapi kitaorg panggil Kechik. Ni kawan my hubby. So memang senanglaa nak kawtim. Hehe.. For me even dia baru lagi tapi dia banyak idea. Price wise memang sangat bajetlaa tapi berbaloi2 habis!.. and again, sangat puas hati :D Nak cuci mata lagi ngan pix from this OP? Meh sini i tepek lg sikit.. hehe :D Kalau nak banyak2, tengok kat page FB dia ek



since Kechik nie kawan my hubby, so dia banyak cover side lelaki.. side I dah ade Acaii.. hehe






Alhamdulillah everything went well. Syukur gak sebab OP kami bagus2 belake. hehehe. Harap2nye cukuplaa layanan kami kat OP. Risau gak OP tak dapat makan ke ape. Salah silap harap dapat dimaafkan ye. Sekali lagi, terima kasih banyak2 buat our photographers. Gambar2 daripada anda akan menjadi kenangan terindah buat kami :)


p/s: just sedikit komen on Acaii's post.. pengantin nie memang giler purple! hehe.. and sebenarnye bukan kami yang pecah tradisi.. ramai lagi senior kami yang dah berjodoh. my hubby saje je gurau2 hrtue :D


Till then.


Best regards,

14 love notes:

MunMun P@nda 25/2/11 9:37 PM  

soh en.acai jawe tu bg pics cpt2..tak sabor nk tgk..esp pic mek zara...haha...

btw kudos to both OP..perrfect shot!marvellous..syabaassshhh mere bette!

kherl tu mmg....weyh..dia jeles aku duk uplod pic foodies kt FB :P

lovelyadibah 25/2/11 9:50 PM  

saya nak!hehe~..superb la suma gmbr..unik dan fresh!:)

ElyaElmo 25/2/11 11:01 PM  

aya...sile review ttg bunga paharr :)

*miss nknadya* 26/2/11 12:13 AM  

achik, DIY ni ape?
btw, nice work :D

Aya 26/2/11 11:21 AM  

mun: pix dah ready.. aku je yg lom pi collect kat en.acaii.. hehehe :D

diba: hehe.. mmg suke editing yg simple. kalau vass sgt rase mcm x real pulak

Aya 26/2/11 11:23 AM  

elya: nnti saye buat review ye :)

karen: DIY tue Do-It-Yourself laa yang. hihihi. mende yg kite buat sendiri nnti kite wat post DIY. nway, kudos to the OP :D

~ mizzAmy ~ 26/2/11 12:13 PM  

1st- bunga telur tuh sgt kreatif. mana nak carik ekh? mahal tak?

2nd- kasut tuh sgt the blink2. mmg susah nak jumpa rasanya. nih jadi artis baru jumpa nih. hehehe...

3rd- hand bouquet itu sgt chantek. suka...

*miss nknadya* 26/2/11 1:12 PM  

lol.. i ketinggalan. short form yg cute :P

Cik Emi Deraman 27/2/11 2:15 AM  

salam ziarah..1st time here..lawa color ur wedding attire :) btw congratz

MunMun P@nda 27/2/11 11:24 AM  

ouh..up cpt2..hahaha....

Aya 27/2/11 8:06 PM  

amy: bunga telur tue i tempah kat kawan.. nnti i wat review pasal bunga telur tue ek

karen: kite kan skrg ratu short form :D

Aya 27/2/11 11:07 PM  

cik emi: thanks.. hehe.. purple mmg my fav :)

mun: tgh cari mase nak pick up gambar... nnti once dh dpt aku upload eks

Myra 8/3/11 11:20 AM  

semuanya cantik! aku jeles...hehe. xsabar nk tnggu post pasal DIY. aku nk request DIY veil dulu, aci x? hehehe

Aya 19/3/11 12:30 AM  

aci aje.. hehe.. tapi kena sbr ajelaa ye sbb lately nie mmg bz gler.. huhu :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP