Powered by Blogger.

Update: Last Weekend As a Single Woman

 February 2, 2011

Hi lovelies,

Meh nak sambung citer about my last minute preparation. Last week sebenarnye antara my most progressive week i must say. Sebabnye berjaya settle mengecat bilik then berjaya tempah fresh flower and... WEDDING CAKE! Seriously, i placed the order just few days ago. Tak caye? huhuhu.. Kan dah kate, i'm a last minute person. Banyak mende yang dibuat last minute but luckily everything goes accordingly. Alhamdulillah :)


ouhh, saye x order pillow cake pun. saje tempek gmbr nie sbb kek nie nmpk gojes :)


So far persiapan kawen xdelaa stressed me out, mende2 lain yang buat saye tension.  Started ngan barang yang paling saye sayang hilang. Down giler tapi bile fikir2 redha jelaa. Mungkin bukan rezeki saya. Pastue last Thursday my car broke down kat Setia Alam when i was on my way to Klang. Selamatlaa time tue betul2 tgh berhenti kat area pump station and shop lots so takdelaa terkontang kanting sorang2. Then dekat plak ngan site my temok, jadinye blehlaa dier datang jadi my savior. huhuhu. Rosak tue bukan ape, masalah bateri. Last month penah dah kong kat Bangsar Village, then after isi air bateri and re-charge okay jap. Ni kong balik. So i decided to change the battery. Gune dry battery lagi better kan. Sebabnye saye bukan stock yang rajin nak check air bateri. Huhuhu... Humpphh.. tak pasal2 melayang RM200+ kat situ. Then esoknye tue tayar kete plak pancit kat Jalan Loke Yew. Adehh.. Satu2 masalah. Tue nak kena tukar gak tayar tuh. Banyak lak expenses lari last2 minute nie. Pastue kelmarin tibe2 paip rumah bocor then salur air tersumbat plak, ape lagi habislaa melimpah air tuh. kitaorg lak sibuk mengemas, memang x perasan lansung. tak pasal2 banjir bilik tido my parents. Kul 4 pagi kitaorg dok mencedok air. Dapatlaalaa dalam 4-5 baldi air... huhuhu :(

Despite of the misfortune events that happened, i was called for an interview last Friday. Interview tuh on Monday morning. 3 hari before wedding sempat lagi pegi interview ye. Dhler dah dua malam berturut2 x cukup tidur menyiapkan bilik. Slumber je redah interview ngan mata panda (@_@) Alhamdulillah everything goes well during the interview. Harap2 adelaa rezeki ngan company nie. It's a big company and the industry is fast growing. It would be a great stepping stone for me if i'm accepted to work there.  Doa2laa ye. Mane tahu rezeki kawen kan. Ameen :)


di saat B2B lain dok pi manjekan diri kat spa.. dok buat facial... buat manicure, pedicure... saye pulak dok bergelumang ngan cat and sibuk bertukang.. haihhh :p

So, back to wedding preps punye update. Ape yang dah settle last weekend? (next weekend dah jadi wife orang. rase cam x caye je :p)

1st - Set katil saye dah sampai. Last 2 weeks pi settle payment kat their showroom at Bangsar :)
2nd - Dah booked fresh flowers tuk hantaran, hand-bouquets and flower arrangement kat bilik and meja makan.
3rd - Dah tempah wedding cake and dessert tuk reception
4th - Dah collect baju nikah from tailor :)
5th - Dah collect baju reception & accessories from butik
6th - Dah dapat dulang hantaran & bunga telur. So tunggu nak menghias je & rebus telur :p
7th - Dah siap revamp bilik tido :D


This week tinggal ape lagi yang nak dibuat?


- Siapkan decoration bilik
- Siapkan veil nikah (gatal nak DIY, now baru terhegeh2 nak buat :p)
- Collect fresh flowers
- Send reminder to all vendor (OP, MUA, Caterer, Hall Decorator, PA System, LCD Projector, Bakers)
- Pakai inai
- Siapkan hantaran
- Touch up guest book (version camner saye pilih? tungguuuu)
- Settlekan table numbering (tinggal nak tampal doily paper)
- Settlekan doorgift (nak tampal TQ tag ngan nak isi chocs tuk budak2)
- Prepare full guest list
- Prepare seating arrangement
- Finish up multimedia stuffs


Fuhh... manyak lagi rupenye mende nak buat. Adess... ntah2, makin bertambah list nie after this. huhu. Pape pun, wish me luck kay! SATU HARI JE LAGI! wahhhh.. excited lebey. Rasa cuak lum sampai lg. Maybe esok. Hehehe :D


So.. till then. 


p/s: rasenye nie my last report before bergelar 'Puan' :)


Best Regards,

10 love notes:

Mummy Bunny 2/2/11 8:59 AM  

hehehe .. 1 day to go .. selamat menyiapkan last touch up .. esok dah nikah dik hehe =)

hana yoriee 2/2/11 9:37 AM  

good luck dear n selamat pengantin baru in advance! =)

cik syahira (a soldier's gf) 2/2/11 10:06 AM  

assalamualaikum aya.

so far ni lah entri b2b yang paling COOL yang saya pernah baca. bagus-bagus.

harap saya juga COOL bila tiba masanya nanti. hi3x

AnEs 2/2/11 10:27 AM  

hihi..good luck dear!mudah mudahan semua lancar..

.liyanaiskandar. 2/2/11 12:25 PM  

congratulation in advance aya!! gudluck! ;))

Syima Syaz 2/2/11 8:54 PM  

goodluck...dugaan btul ek..

mcm saya 2 hari b4 e-day pegi interview SPA.pastu ic hilang, pastu gaduh dgn tunang sbb dia tuduh saya careless.tapi sampai sekarang tak check pun status interview...biaq pi la!

MunMun P@nda 3/2/11 3:42 PM  

aku otw ptg nnt :P

lovelyadibah 4/2/11 9:14 PM  

haha~..by now,mesti aya paling gojes on your wedding day:) selamat pengantin baru aya!:)

mizzura 7/2/11 9:46 PM  

geram plak tengok kek bantal tu..nice!

Aya 8/2/11 10:37 AM  

hana, anes, liyana & diba: thank u so much :)

cik syahira: ehehe.. mane ade cool pun.. xper2, sy doakan awak pun cool jugak :D

syima: biaselaa tuh kan.. darah manis bak kate org

mizzura: cantek kan kek tuh.. tp x tau ler plak hargenye

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP