Powered by Blogger.

Review: Make Up Artist (MUA)

 February 19, 2011

Hi lovelies,

How's your weekend? Hope uols have a blast ya! Sat lg i nak pi lunch date with my BFF :) Sementara ada masa ni nak sambung cerita sket pasal Make Up. As i said in my previous post, i would love to have natural make up (and of coz nak sedikit highlight tang mata dengan harapan bley jadi ala2 Rani Mukherji.. hahaha :p) Bila dok survey and blogwalking for few months akhirnya ketemu jua dengan MUA pujaan hati. So, without hesitation i terus contact Ayangkamell and bila tau dia free i terus letak deposit. Yelaa kan, orang berduyun2 dok pakat booked MUA, Ayang nie pun hot stuff.. yang booked setahun sebelum majlis pun ade. Saye ni yang tinggal lagi beberapa bulan mase tuh of course laa dah cuak. Selamat ade gak rezeki nak make up ngan Ayang :D




Anyway, ade gak survey another MUA for solemnization since i booked Ayang utk reception je. Tapi MUA yang i nak tue ade hal lain on my wedding date, jadinye sebab x dapat MUA yang i nak i terus x amik mana2 MUA. hahaha. Save cost! Bila fikir2 balik, majlis akad nikah kan should be very simple. So why nak spend banyak2 just for make up (nie ayat sedapkan hati sebenarnye). Tapi kalau uols ade bajet lebih ape salahnye kan cari MUA yang terer2. Bak kata orang, sekali seumur hidup kot. Sure we want the best for our wedding. Mase nikah haritue i asked my sis tuk tolong make up. Nak make up sendiri memang tak dapeklaa, silap2 jadi tepung gomak lak. Silap cara pakai foundation kang ade yang nampak cam pakai kapur kasut! Sia2 je jadi 'The Mask' version putih. huahaha. Baiklaa xyah nak memandai sndri kan? :p

On my reception day tuh Ayang sampai on time. Dia lak tunggu i kat hotel sebab i terhegeh2 lagi menepek kat dewan dok tgk setup. Ya ampun! Selamatlaa cukup masa tuk Ayang siapkan i skali ngan my hubby. In fact kitaorg siap awal sebenarnya :) Masa mula2 jumpa tue i punyalaa cuak jumpa Ayang tapi dia sangat friendly and pandai put people at ease. Overall, working with Ayang memang sangat senang. After booked tuh Ayang ade gak bukak room for discussion. Kotlaa i ade my own preference for make up ke ape. But knowing Ayang punya touch yang slalunye gojes jadinye i x banyak songeh. Lagipun i jenis yang x fussy sangat kot. Ikutlaa Ayang nak tepek ape kat muke ni. Janji naik seri and cover segala cela kat muka ni. Dahlaa eyebags i macam hape je kan :p

Bila Ayang asked me style cmner yg i nak, i just said i nak highlight kat mata since i don't wear lenses. Alhamdulillah everything was perfect! Bila tengok cermin cam x caye je tengok muka sendiri. Ayang applied make up tuh very smoothly.. rase cam nipis je and terbuai2 sampai nak terlelap. Sangat suka ngan my make up sebab kaler eyeshadow tuh purple and Ayang applied lipstick yang terang sket instead of nude colors. Ramai gak yang puji make up malam tuh. So, definitely i'm a satisfied costumer! Tak perlu i cakap panjang lebar pun sure uols tahu Ayangkamell is very well recommended :)


For more info, please click


p/s: i heard Ayang was hospitalized due to high fever.. same2 kite doakan smg Ayang cepat sembuh ye


photo credit: Faceofphotography Kurtchik

Till then.

Best regards,

20 love notes:

kitakesitu 19/2/11 1:32 PM  

wah ayangkamell! =D nice touch up.ok tak price dia?huhu

miey anna 19/2/11 2:38 PM  

wahhh..santek..teruja..huuu

♥Ana el Zahra♥ 19/2/11 4:35 PM  

tang mata tu sangat gojes

Miss Aai 19/2/11 5:32 PM  

cantik!i pon booked ayang for my reception nanti.hope it will turn well too.. :)

Renee Meow 19/2/11 6:10 PM  

suke ngan ayangggggg... *verangan* ;p


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

aNis LeMoN aBu 19/2/11 7:14 PM  

malas la nak kata pape selain..

GORGEOUS!!!!

;) congrats! (belum wish u lagi rasanya ;) )

Aya 19/2/11 10:15 PM  

zaila: tenkiu.. price dier okaylaa.. worth every penny u spend. if u slalu survey harge MUA, rate Ayang lebih kurang cam Awin Seindahwajah

anna & zau yah: thanks.. kudos to my MUA :)

Aya 19/2/11 10:17 PM  

ana: tuelaa.. ayang mmg superb bab make up mata :)

miss aai: u booked ayang gak ek? great! don't worry, everything will be just fine :D

lovelyadibah 19/2/11 10:18 PM  

wah!untungnyer dapat ayang!glam u!hehe~

Aya 19/2/11 10:24 PM  

renee: book laa ayang gak.. hehehe :)

anis: thank you dear ;)

Aya 19/2/11 10:26 PM  

diba: rezeki last2 min.. skali nie jelaa pun nk splurge on MUA

Miss Aai 20/2/11 1:49 PM  

aah thn lps lg i dh booked die tau.dia ckp free on my date trus byr deposit.hehehe..btw,congratz dear! :)

Syariza,  20/2/11 3:51 PM  

Hi aya,

Lovely make up from Ayang. Actually i pun tgh cari MUA. I plan nak ambik Ayang la tapi ive been calling and sms-ing asyik masuk mailbox je..terjumpa ur blog baru i tau mungkin dia kat hospital..i hope he will recover soon. Btw can u share me his phone number? Just in case number yg i try tu number salah. Thanks

Aya 20/2/11 4:00 PM  

haruslah booked awal2 kan? nway, thank you! happy preparin' ya :)

Aya 20/2/11 4:02 PM  

syariza, last time i contact gune this number
0193694010. maybe dier tgh recuperating at home and x sempat nk check phone

Cik Puan Syafa 21/2/11 7:03 PM  

congratss my dear ^__^

Aya 21/2/11 9:14 PM  

tenkiu so much syafa :)

~ mizzAmy ~ 23/2/11 10:03 AM  

mmg cantik dia mekap aya. sweet je.

Aya 24/2/11 10:46 PM  

thanks Amy.. tuelaa, ssh gak nak cari MUA yang terer tapi harga reasonable kan? slmt price ayang nie okay lg :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP