Powered by Blogger.

Update: Make Up Story

 January 27, 2011

Hi lovelies,

Countdown starts! 7 days left... and sempat lagi berangan2! hahaha. Asyik duk angan2 mat jenin jer. Keje banyak lagi x settle sempat gak nak blogging. hehehe. Kasi can laa ye. Nak release tension sat. Anyway, hari nie nak share pasal my favorite make up style. Saye suke make up yang highlight part mata even mate x bape nk power pun (berangan mata ala2 org Arab... so nnti lehlaa jeling lebih2 :p)  Slalunye orang kate mate saye bulat, jadinye rase best je kalau dapat highlight tang mate. Lagipun saye jarang pakai eyeliner or eyeshadow. So if skali skale dapat pakai (esp kalau orang pakaikan), memang teruja laa :D


Pix atas nie sgt2 gojes (maybe sbb orangnye dah sedia lawa), but then sgt suke tgk make up dier. nampak very subtle and sweet (credit to editing gak :p) Another make up style yang saye suke adelah make up Rani Mukherji (yerp, i'm a big fan of her) sebab dia slalu highlight part mata and lipstick pilihan dia slalunye nude colors jer. Sangat2 suke! Nampak simple aje kan. Takler nampak tebal 10 inci cam tepung gomak.



 kalau uols perasan, make up Rani slalunye nampak same je.. yang beza biasenye warna eyeshadow dia. most of the time dier pilih brownish.. tapi kadang2 ade gak gune purple or blue (setakat yg saye noticed laa)

So, when i look for MUA basically mende yang saye focus adelah make up tang mata and pilihan lipstick! Luckily i found what i want. Cube tgk gambar bawah nie, ade ala2 style make up Rani tak? hehehe... both pix bawah nie antara hasil keje my MUA. harap2nye my time nanti blehlaa nampak cantek ala2 Rani gak (eventho muke x bape nak cantik.. hiks :p)


To those yang giat mencari MUA maybe familiar with this pix. hehehe.. kalau tahu sape punye gambar nie maka uols tahulaa sape MUA saye nantii :) Alhamdulillah, even saye booked agak last minute and just through online je.. cepat pulak saye dapat jawapan & luckily MUA tue free on my date (dpt tau some ppl ssh nak reach this MUA.. x tahulaa nape lak ye. maybe rezeki saye senang je dpt) Yelaa, kadang2 orang book MUA a year before! Saye nie lak, less than 5 months baru terkedek2 cari itu ini. So bile tahu je dia free, terus letak deposit. Tak fikir ape dah :D

kalau nak try lipstick terang sket maybe leh mintak MUA buat camnie

Blum nak reveal lagi sape my MUA, nantilaa kot.. skali ngan full review. hehehe. Hopefully everything will turn out well *fingers crossed*


p/s: rasa cam nak buat threading. sape tau tempat yang best and murah? hehehe (sempat lagi ke ni nak buat?)

With Love,

11 love notes:

Nadya Zahid 27/1/11 9:33 AM  

Aya,awak leh wat treading kat lavinas..ampang point..nadya selalu gi sane..

ElyaElmo 27/1/11 10:24 AM  

ayaa..siapa mua? teruja nk tau..hikhikhikk

miss Z 27/1/11 11:33 AM  

macam tau je sape... hehe... =)

Aya 27/1/11 12:39 PM  

nadya: thanks for the info dear :)

elya: nie mmg x tahu ke buat2 x tahu :p

miss Z: hehehe... tau ye.. good2 :D

LisaLisut 27/1/11 12:56 PM  

i rasa i tau la based on gmbr perempuan bertudung tu. Ayang Kamell ;p

tatau la pulak kalau salah.hehe.lucky u!(i penah mimpi ayang kamell caj rm500 wahahah dlm mimpi jela kan)

Renee Meow 27/1/11 1:42 PM  

i tau, i tau..!! ayang kamell..! wah beshnyer dpt ayang kamell.. makeup+hairdo dia mmg fabulous..!! :) cant wait to see in ayangkamell's touch..


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

nizabeba 27/1/11 2:07 PM  

fuiyyoo!! mesti gorjes babe!! tang mata tu mmg bole buat org cair! x sabar nk tgk nnt..hehe
p/s: i suka rani juge *tetibe*

~ mizzAmy ~ 27/1/11 2:57 PM  

chantek dia mekap tang mata. x sabar nak baca full story nanti. ;)

Aya 27/1/11 8:17 PM  

lisa & renee: hahaha.. terer laa korg nih. terus x jadi nk surprise. ptt i letak gambar yg challenging sket kan :D

niza: tuelaa.. hopefully my MUA leh highlight tang mata. kasi cair sume.. hihihi

amy: tunguuu :)

MunMun P@nda 27/1/11 10:24 PM  

oit! aku wat threading kat bangsar village...rm3 for eyebrow

Aya 28/1/11 1:30 AM  

aku nak wat satu muke! (dgn harapan biar senang MUA nk mekap nnti.. hehe :p)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP