Powered by Blogger.

Pertukaran last minute!

 January 18, 2011

Adehh.. giler ke x giler nie? In less than a month pun sempat lagi tukar tentative? Supposedly my wedding will be ONE day event jer, solemnization will be done in the morning and reception will be held at night. Sebabnye? Saye nak penat sekali harung je. So majlis xde drag sane sini. Focus on one day je. Sume mende leh buat as simple as i want. Tup2 abah i tukar plan pulak. So akad nikah will be on the night before! Uhh... so daripada 17 hari, now tinggal 16 hari laa pulak. Perlu ke saye cuak lebih?

Actually i don't mind tukar date. Nikah on 3rd or 4th Feb pun will be the same for me. Yang penting majlisnye berjalan lancar. Kalau nak ikut kegilaan saye nak date lawa, baik saye amik 11.02.2011 aje.. x gituh? huhu. Tapi sekarang nie bukan masalah date yang saye tak suke. Mende yang i'm not keen of adelah nak tukar arrangement with vendors. Ko gile ke lagi 2 minggu lebih ko nak tukar date? hahaha (gelak dalam nada cuak sebenarnye)

 i'm having mix feeling right now.....

Now dalam fasa redha dan juge cuba bertenang. Fuhhhh... *inhale.. exhale* (jgn lupe exhale, kang kejung lak :p) Hopefully everything will be fine. If my 1st OP xleh nak switch jadual from pagi jumaat ke khamis malam, nampaknye kena depends on 2nd OP jelaa. Then nak arrange balik with caterer (selamat nie kawan abah i je). Selamat jugak saye tak ngidam nak buat majlis nikah yang ala2 grand, kalau tak maunye migrain seminggu dok fikir nak arrange balik jadual ngan vendors. Now, all i need is speeding up keje2 refurbishment bilik pengantin (okay, saye tahu progress saye agak lambat). Doakan sume berjalan lancar ye! :)

p/s: setiap yang berlaku ada hikmahnya. harap2 pertukaran tarikh nie banyak mendatangkan kebaikan buat sume pihak esp to our family (rasanya senang sket for them kot.. so x perlu rushing in one day)


Till then.


Regards,

9 love notes:

nizabeba 18/1/11 9:28 AM  

babe, xyah pening sgt psl tuka date nikah tu eh..sbb i tau u lebeh neveS nak jd isteri org..hehe..lg 17 hari kan, eh silap.16 hari..=)

kasih suci 18/1/11 9:29 AM  

still ada masa lagi...hehehe...don't pening2...semuanya akkan berjalan lancar...InsyaAllah

AnEs 18/1/11 9:46 AM  

hihi..yg best nye kawen cepat sehari..yeay!good luck dear!

Aya 18/1/11 10:04 AM  

niza: hahaha.. yang peliknye i blum neves part tue. gane tuh?

sham: thanks a lot dear

anes: thank u.. hehe... actually, awal 12 jam je :D

veesakura 18/1/11 11:03 AM  

ouch! if i pon, nebes gak nih. tibe2 plan larik. xpe2, bertenang. think positive n rasionally. good luck dear!

iedayah 18/1/11 11:23 AM  

pening gk kn aya bl ad certain things nk kn rombak balik..xp aya,insyaAllah everything will be fine dear..=)

~ mizzAmy ~ 18/1/11 12:40 PM  

insya-Allah, segalanya akan berjalan dengan lancar. ;)

MunMun P@nda 18/1/11 4:17 PM  

chill darling..ktorg kan ade

Aya 18/1/11 4:56 PM  

veesakura: tuelaa,tgh cube bertenang nie

iedayah: memang fenin! huhu.. nway, thanks dear :)

amy: tenkiu dear :D

mun: yelaa, nanti akan ku kerah segala tenaga uols! hahaha :p

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP