Powered by Blogger.

Update: Reception Dress

 January 6, 2011

Hi lovelies,

This month will be the busiest throughout the 6 months preparation for my wedding (fyi, i started the preparation  2 months prior to my engagement. since then both preps berjalan serentak). Alhamdulillah so far takde big challenge yang memeningkan kepala sampai rase nak hantuk2 diri kat dinding except bab ongkos jelaa kan. Bile jeling2 bab duit mulelaa rase fenin giler (sume orang pun camtue kan?). Since most of the cost managed by me jadinye kena betul2 tekun nak balancekan cash flow. Jangan over budget sudehlaa kan. Kate nak jadi b2b on budget :)

Okaylaa.. meh go straight to the point. Baju nie dah tempah few months back (baju majlis KL & Johor). Jadinye sementara tunggu baju siap memang xde gatal2 pi tengok baju kat mane2 vendor dah. Just fikir tuk baju nikah and majlis kat Kelantan (hehe.. saye buat baju memang x ikut sequence majlis :p). So once vendor call cakap baju dah siap haruslah saye terus berdesup pegi fitting. Excited gamaknye sebab dok tgk b2b lain pegi fitting sane sini.  Majlis lagi sebulan baru dapat fitting.. manelaa tak teruja kan? Nak gak tahu badan nie makin mengecil ke membesar. Hahaha. Anyway, sorry sesangat sebab x bawak kamera, kalau tak sure leh posing sakan dengan baju baru. Ni pun snap gune fon je. So quality memang out laa :(

bagi teaser jelaa ye. yang baby blue tue tuk majlis kat johor and purple tue baju for upcoming reception :)

Anyway, sangat puas hati... suke sangat especially baju baby blue tue. Rase cam nak switch pulak, pakai baby blue tuk majlis kat KL. hahaha. Bleh tak camtue? Mau nanti sume caca marba, last2 minute gatal nak tukar kaler lak eks. hihihi. Well, eventho baju2 nie tak 100% follow my initial ideas tapi tetap puas hati since berbaloi dengan harga yang dibayar (thanks to my BFF yang rekemen the vendor. owe u so much! mmuuahh.. hehe). As for the measurement, tak sangke pulak ade part2 yang nak kena kecilkan.. haha. Am i getting smaller? Rasenye bagai dipam2 aje :p Alaa, few parts je pun nak kena kecikkan except for kain baju baby blue tue. Nak kena longgarkan sikit bahagian peha sebab takut x selesa time nak duduk *ternyata, my hips don't lie :p* hahaha. Same goes to my fiance, ade part nak kena alter (temasuklaa nak kena kecikkan badan.. hihihi)

So sekarang nie tunggu nak amik another 2 dresses next week! Then tunggu nak gi second (and maybe last) fitting. Fuhh, lega sangat2. Bab pelamin and hall deco pun dah discuss and confirm again. Jadinye nanti leh proceed with payment. Bab dewan pun this week nak kena settle sume. Invitation card pun dah post for the 1st batch.. nanti nak kena buat 2nd round pulak. Bukan ape, risau kalau hantar sume sekaligus kang over limit lak. huhu. Anyway, to those yang available on 4th Feb jemputlaa hadir ye (eventho seat limited, tapi bahagian for bloggers available lg). Nanti bagi ur address ye tuk saye post kad jemputan :)

Oh.. disebabkan saye suke sangat baju baby blue tue.. maka nak tempek lagi satu gambar..  (layankan jelaa ye) hehehe :D


Kaylaa... tue je update hari nie. Nanti kite sambung lagi ye :)

Till then.

Regards,

26 love notes:

mizz sue 6/1/11 2:55 PM  

cantikkk...comel sangat

kasih suci 6/1/11 3:04 PM  

cantik la baju baby blue tu...sy suke!!!

"cikkin" 6/1/11 3:10 PM  

cantek baju u..=)

MunMun P@nda 6/1/11 3:25 PM  

cantek2...hahah..baju utk aku pakai siap akhir bulan ni..kekekeek

Aya 6/1/11 3:45 PM  

mizz sue: baju comel ke tuan yg comel? hehe :D

sham: tenkiu... nnti urs buat theme kaler ape?

cikkin: thanks dear :) baju org lain ramai yg lg vass kot.. huhu

mun: toche2.. jgn x sempat siap sudeh. kang ade yang aku lilit ngan kain langsir :p

LisaLisut 6/1/11 3:47 PM  

ayayayayayayayayayaya cntik gile la biru niiiiii.mak i nmpk mst dia drooling! hahaha.
hati2 nnt mak i dtg amik baju u.simpan elok2.hehehe.joking babe!

ok la kot fitting lg sebulan sng nk tau badan kecik ke besar.fitting awl sgt nnt tgk2 tak maintain lak.hehe.

♥♥ Kasut Pink ♥♥ 6/1/11 3:50 PM  

seriously cantik.. majlis bertandang i pon biru.

Aya 6/1/11 3:53 PM  

lisa, mak u yang drooling ye.. ingatkan anak dier... hihihi :D

itulaa.. kalau fitting awal2 pon ssh gak kan. nie agak2 leh kuruskan badan lg x? tensen tengok lengan cam batang pisang neyh.. besau benor :(

Aya 6/1/11 4:08 PM  

kasut pink: kaler biru mmg x penah outdated rasenye :)

~ mizzAmy ~ 6/1/11 4:09 PM  

chantek lah dear. sweet je. tak sabar nak tengok full review nanti.

LittleSunshine 6/1/11 4:15 PM  

tu la cntik kan...blue tu..suka sgt

eyanne 6/1/11 4:47 PM  

cantik! bj i xtau rupanya lg cmne huuhu

WillBe.Mrs 6/1/11 4:52 PM  

Best giler baju dah siap...

nizabeba 6/1/11 5:26 PM  

sweet nye color!! suke la dua2! hehe

Dinda 6/1/11 6:51 PM  

oooo sangat cantik! :D
can't wait to see the full version of the purple one pulak ;p Hehhe

miss chubby 6/1/11 8:54 PM  

salam..cntik baju!!!suke tgk kaler baby blue tu..sweet sgt..

R-YuzSha 6/1/11 9:13 PM  

wow wie... cantik.... cantik....
All the best yer...

Nadya Yusof 7/1/11 12:54 AM  

chantekkkkkkkkk.....hehehhehehe..baju saya sangat simple.....:D
mesti excited kan u?
hehehheh..sabar2...xlame lagi tu..only few weeks left...huhuhuhu :D

Aya 7/1/11 1:26 AM  

amy & dinda: tenkiu.. nnti i kasi full review ye :)

aliza & miss chubby: saye suke gak! sebab tue tempek lebih (dgn harapan uols lupelaa baju tue.. sbb lambat lg nak gune :p)

eyanne: nnti dh nampak rupe baju tue sharelaa ngan kami2 ni. nak tumpang tgk gak. hehe :D

Aya 7/1/11 1:31 AM  

willbe.mrs: alhamdulillah.. everything goes accordingly. hope ur preps pun jln lancar

niza: me likey too... tp i prefer baju i yg biru.. as for my fiance, dia lagi suke design baju dia yg purple :)

sha: thanks.. aldabest 2 u too ;)

nadya: tenkui laling.. agak excited and bercampur cuak. hehe. xper nadya, more is less! baju nikah i simple giler okey

Mai Sakurada 7/1/11 9:39 AM  

suka.. suka.. cantik la baby blue tu.. saya dah xleh pakai blue lg sbb tunang hari tu dah pakai.. huhuhuhu

Dia.Honey 7/1/11 3:15 PM  

cantik purple....hehe

myra 7/1/11 4:21 PM  

baju biru tu sgt cantik!!! suke2!! heheh.. waaa, ni yg buat aku jeles nk kawin gak ni

Aya 7/1/11 8:51 PM  

mai: wah.. tunang pki biru ek.. sure sweet sgt :)

dia: thanks.. actually baju tue kaler dier more to fuchsia. ingat mmg nak betul2 purple. huhu

ira: thank you! cepatlaa ajak encik mus tue kawen. aku x sbr nak makan nasi minyak ko. hehe :D

miss iejanieza 28/9/11 10:31 AM  

hye aya... nice to know u.. Erm..dua2 bj sgt cantekk.. lg2 purple fuchsia tu.. i igt nak kaler tu for my wedding nxt year.. tp still tak jupe lg vandor yg ade bj kaler tu... mane nak cr ea? u ade idea tak?

Aya 29/9/11 1:41 AM  

hi iejaniza.. nice 2 know u too. nway,if u minat baju kaler purple maybe leh try usha kat butik rins, idaman jelita or arma. last time i tgk baju purple diaorg lawa2 gak :)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP