Powered by Blogger.

DIY: Invitation Card - Final

 January 3, 2011

Hi lovelies,

It's been awhile since i last updated this blog. Fuhh, penat sungguh. Bile dan bercuti panjang makanya list agenda harian pun makin panjang :p Last weekend followed my temok balik johor (sempatlaa grab few wedding stuffs kat ayer hitam) and sebab utama yang membuatkan diri ini busy ialah --> dok bertungkus lumus nak menyudahkan my invitation card! Mula2 plan nak buat simple giler tapi tibe2 terpakse buat penambahan last minute since kad tue nampak plain yang amat. Sendiri tgk pun nak gelak. So dengan gigihlaa buat DIY deco sampai naik kematu dah jari jemari nih :(

Well, since card ni memang custom-made (check my previous post HERE). Design sendiri then hantar digital print pastue decorate sendiri, so cita2 nak menjimatkan duit agak tidak berjaya di situ. Firstly sebab printed full color for both sides. Then sebab nak kad siap cepat so  terpakselaa hantar digital printing instead of normal printing (yg pakai plate tue). Normal printing took at least 2 weeks to be ready while digital printing took 1 day. Nak cepat punye pasal pejam mate jelaa hantar digital printing. Sape soh hantar print lambat kan? huhuhu. Tapi xper gak hantar print lambat sebab last2 min realized banyak mende nak betulkan on the card especially part tentative. At least xdelaa regrets kemudian kan. Pape pun sangat puas hati ngan card nie. Why? Sebabnye trase bangge ngan hasil usaha sendiri (eventho xler cun or gempak mane) Nak tengok? Lets check it out :D

kad yang selamat dicetak dan dipotong

map yang telah berjaya mencuri masa tidur saye and my temok for few days. penat draw and edit. saje tak nak gune map yang sedia ade.. kunun2 naklaa nmpk everything customized kan

some of the cards yang selamat ditambah riben oleh saye... fuhhh.. penat!

available colors (actually ade 5 versions)... bukan nak beza2kan jemputan.. sebenarnye saje beli macam2 kaler riben sebab nak tgk mane lawa.. last2 gune jelaa sume :p

Finally, siap jugak my DIY card! hehehe.. kan dah kate, kad saye biase2 je. Tapi sebab hasil tangan sendiri so agak puas hati laa.. Kirenye ade sentimental value :D

Esok dah bleh start pos... yehuuu :)

p/s: lega satu projek DIY siap.. tunggu next one ye ;)

Till then!

Regards,

26 love notes:

anaztasias aira 3/1/11 9:35 PM  

waaah akhirnya siap. mesti puas sangat kan =)

Aya 3/1/11 10:03 PM  

nora: itulaa.. puas hati even rs nak terkehel jari2 nih :D

mun: toche2... hehe :)

Rilla 3/1/11 10:24 PM  

Sangat cantik, Rilla suka. Rilla pun berangan nak kad 2-sided macam ni.

masmOna 3/1/11 10:42 PM  

cantik ada riben warna warni.huhu

Aya 3/1/11 11:54 PM  

rilla: thanks dear. hehe.. senang je kad sekeping :D

masmona: rase mcm tgh wat folio zmn sekolah pulak :)

CikSyafa 4/1/11 12:43 AM  

i loike!! cantik laa bila letak ribbon tu ^__^

.liyanaiskandar. 4/1/11 1:09 AM  

hi aya!! cantik kad ni..ade talent jd wedding card designer ni..hehe ;)

Aya 4/1/11 1:38 AM  

ciksyafa: tenkiu so much dear ;)

liyana: hehehe.. don't make me blush. xdenyelaa terer smpi leh jd card designer. u pun bley buat kad cmnie :D

LittleSunshine 4/1/11 8:03 AM  

cantik kad & riben.... =)

♥♥ Kasut Pink ♥♥ 4/1/11 9:03 AM  

untungnye jd orgnye kreatif tak mcm sy.. neway, kad tu cantik. Puas hati dpt DIY kan?

rose 4/1/11 9:59 AM  

wah..da siap da kad dia..cantik2! =)

"cikkin" 4/1/11 10:01 AM  

cantik kad tu..sweet je..eh..map tu pon cantik..siap kaler2..hehe..=)

eyanne 4/1/11 11:43 AM  

rajinnya letak reben tuk sma kad ..cntik2! :)

fati 4/1/11 2:14 PM  

cantek!
nak satu! :P

Aya 4/1/11 3:03 PM  

aliza: thanks dear :)

kasutpink: tenkiu.. u pun leh buat punye. nway, mmg puas hati sbb berjaye gak buat sndri :)

rose & cikkin: thank you :D

Aya 4/1/11 3:04 PM  

eyanne: terpakse rajin sbb nak kad nampak lawa sikit (xdelaa lawa byk pun.. hehe)

fati: tenkiu.. nnti i open invites to my readers ye ;)

Lyana MK 4/1/11 5:43 PM  

cantik sgt kad itu!

Aya 4/1/11 7:31 PM  

lyana: thanks dear :)

MunMun P@nda 4/1/11 10:31 PM  

kenit, aku nk yg riben pepel..memandangkan dikau akan pas kad tsebot bile kite ngedate mgu ni

Aya 5/1/11 2:27 AM  

wahaha.. mun, ekau terlambat pilih. aku dh tulis siap2 kad kamu :p

Nadya Yusof 5/1/11 12:51 PM  

cantik la dear...serius u mmg rajin!
hahaahahah...kalau i xsiap nak wat card sendri...

Aya 5/1/11 4:33 PM  

nadya: terpakse rajinkan diri nie.. name pun wedding sendiri kan.. nak puas hati pnye pasal. hehe :D

amy: tenkiu.. tp rasenye kat DIY b2b lain lagi gempak :)

MunMun P@nda 6/1/11 3:22 PM  

ish...takpe2..sok bg kat aku :P

Aya 6/1/11 3:55 PM  

memanglaa, by hand sudeh..jimat duit pos. hahaha :p

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP