Powered by Blogger.

Bachelorette Party @ Scrumptious Restaurant

 January 24, 2011

Hi lovelies,

Sorry sgt2 sebab lately nie memang agak slow update blog. Nak jalan2 ke blog orang lain pun x sempat. 10 days left! Huhuhu. Memang agak kritikal rasanya tapi saye rileks je lagi wat keje slow2. Last week busy mengecat bilik (haaa... kan dah kate saye memang suke wat keje last2 min :p) Anyway, tengah busy2 pun sempat lagi my besties kidnap jap for my bachelorette party. Actually bukan party sgt pun, it's more to lunch date. Pape pun, saye sangat happy sebab dapat spend quality time with them. Million thanks to my BFF. Luv uols so much! :)

Well, since pictures do the talking better.. so baik i tempek gambar manyak2 tuk uols cuci mate kan? Anyway, gambar nie sume cilok from my BFF punye FB (mun, mintak izin ye! :p)  I brought my camera along tapi siyes gler lupe nak tukar batteries. So natijahnye? Satu hape pun xde pix from my camera.. huhu :p


We went to Scrumptious Restaurant @ Jalan Yap Kwan Seng last Thursday (cuti umum kan.. so dapatlaa berjimba sat). The ambiance is nice! The foods is good too.. price wise, very affordable! (tapi haritue orang blanje saye... hehehe) Nak tau kami makan ape? jeng2.... tgk bwh nie (antara menu yg we ols ordered) ... habislaa diet! hihi *padahal x diet pun* :p

 My starter - Grilled chicken with pita bread. Makan nie pun dah kenyang :)
 My snacks - Deep Fried Calamari. Very yummy! (tapi sampai awal lak.. so bedal nie dulu)
 My main course - tak ingat nama menu. chicken breast with fries & salad
 Fish (ape tah nama).. tak ingat :p
 Tapai Ice Cream

Tempting tak? hehehe. Kalau agak2 dah drooling depan screen tue, silelaa singgah ke Scrumptious tuk try sendiri :)

Sekian saje entry daripada Queen-to-be hari ini :p Nak sambung cat bilik & bilik air (25% lagi lum siap.. huhuhu) then sambung shopping barang2 kawen. Pastue pick up baju nikah then fitting baju reception. Fuhh.. banyak lagi mende x settle nih. Chaiyok! Chaiyok! :)


p/s: a day after this party... i lost the most precious gift i ever received in my entire life! (not revealing barang ape yang ilang - sebab takut nanti ade plak orang yang x sepatutnye tahu). but still, trase sangat2 ralat and sedih. 2 malam dah mengigau dok teringat2. huhu.. doa2kanlaa ye semoga saye dapat jumpe barang tue. hati memang sangat2 tak senang tapi otak dh tepu xleh fikir ape dah. banyak lagi mende nak kena fikir. banyak mane pun dugaan yang datang, life must go on right :(

Till then.

Regards,

13 love notes:

ElyaElmo 24/1/11 9:39 AM  

elya cube carii restaurant ni ...tak jumpe2 punkat jalan yap kwan seng..huhu

MiYOKO TACHIBANA 24/1/11 10:52 AM  

bestnye..cute je ngan crown tuu...

LisaLisut 24/1/11 10:53 AM  

comelnye Aya! hehe.seronok dia ade parti bujang.

Adawiyah A.Halim 24/1/11 10:58 AM  

wow...purple =) comel k..
eh..eh..kak nadhirah..kwn sy jgk tu =)
kite berkongsi kwn rupanye =)

~ mizzAmy ~ 24/1/11 11:28 AM  

bestnya dia ada kwn2 yg nak buat party. ;)

MunMun P@nda 24/1/11 9:44 PM  

uits, elya pun folo blog ko ke..haha..member MMU aku tu..beb, la..kan da punye nama foodies dia kt pic dlm fb aku..ke blog food aku tah..hikhik

chill babe..insyaAllah akn jpe barang hilang tu..klu tak pun ada hikmah di sebalik kejadian..probably ko tgh serabut bagai lom jumpe kot..sabar!

Aya 25/1/11 1:40 AM  

elya, restaurant nie belakang full house (hope u noticed laa full house katne)

miyoko & lisa: hehe.. thank you. alhamdulillah, i'm blessed with good friends :)

adawiyah: woo.. kenal nadh ek. she's my besties from high school. wut a small world kan :D

Aya 25/1/11 1:47 AM  

adibah: hehehe.. suke tgk makanan ye :D

amy: alhamdulillah :)

mun: aku x sempat pun nk tgk name foods tue.. huhu. ohhh.. elya ni ur MMU-mates ke? hahaha.. again, wut a small world! nway, thanks babe. kang aku citer pjg lebar.

yusmEa 25/1/11 7:03 AM  

achik..all the best for ur coming big day!! jaga diri baik-baik tau. semoga semua berjalan lancar

iedayah 25/1/11 9:53 AM  

bestny dirai cmtu aya..=)

Miss Marea 25/1/11 12:17 PM  

best la pulak tgk ade party bujang ni..hehehe

ooo kt blakang full house ke..patut la tak nampak.. :)

Aya 25/1/11 1:16 PM  

yus: tenkiu so much. yeah, hrp2 sume berjalan lancar.

iedayah: credit to my BFF :)

marea: i pun tersesat gak hari tue.. restaurant nie macam tersorok sket

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP