Powered by Blogger.

DIY: Invitation Card Design

 December 1, 2010

Hi lovelies,

More updates on DIY project coming soon! hehe. Bila tengok ramai b2b kat luar sane beriye DIY itu ini, hati ni pun sibuk nak buat DIY project jugak. Tapi bila mengenangkan bakat yang ada nie tak seberapa, terpaksalaa pilih mane2 task yang rase mampu nak buat. Kalau galak nak buat sume takut tak menjadi pulak. Hehehe :D

Anyway, these are the things yang i plan nak DIY. Harap2nye mampulah buat sume. Almaklumlaa, saye nie b2b on budget, selagi bleh cut cost haruslah kite cut kan? :)
  1. Invitation Card - design done (tinggal nak hantar printing)
  2. Signage - blum fikir design lagi
  3. Veil - lace for patching dah ade, tinggal nak dapatkan measurement and beli material
  4. Doorgift for main table - bahan dah ada, tinggal nak buat je :)
  5. Guest book - dah ade design in mind, tgh nak mencari bahan
  6. Center piece & table numbering - masih belum design. buat skali ngan signage kot
  7. Hantaran deco - concept dah ade, tunggu nak buat je
  8. Handbouquet (solemnization & reception) - color theme dah pilih cume still xde final decision nak gune bunge ape.. adehh... feninn.
  9. Bedroom deco - design & concept dah ade. bulan depan baru start kot :)
So, lepas nie blehlaa saye buat entry banyak2 pasal DIY (eceh, macamler sume nak DIY. verangan lebey :p) Pape pun, meh kite mule ngan 1st project ---> Invitation card design. Bab paling best haruslah bab mencuci mate kan? hehe.. nie antara design yang menarik hati (from samples below rasenye uols blehlaa bajet my theme color buat sekian kalinye.. hehe). Pilihan hati semestinya yang simple & sweet :)

sangat suke.. tapi nak mencari template corak tue agak susah
yang nie pon cantik, tapi better gune paper kaler deep purple
yang nie okay jugak tapi x suke combination kaler bunge dier
nice... sweet :)
suke jugak! tapi rasenye si temok saye x suke design bunge2 nih

So, setelah belek2 design yang ade kat atas.. rasenye macam susah je nak buat design gitu. Sebabnye? hmm.. Adobe Photoshop saye problem lah pulak! adesss.. time nielah software nak corrupt! :( Nak install baru malasler plak. Dah satu hal nak mencari CD installer. Last2 gune aje software yang available. Anyway, ni pun finalized setelah ditapis oleh my temok (cerewet jugak dier rupenye.. byk2 design i buat, yang paling simple gak dier berkenan) Well, saye tepek satu jelaa ek... tunjuk final design je. Since saye nie orangnye bajet ciput, kenalaa buat kad gune kertas A4 yang dipotong 3! hahaha. Sonang! printing depan belakang je. Xde lipat2, xde poket2... economy versionlaa katekan! hihihi. So, inilaa design kad jemputan saye yang x seberapa tuh.. Taraaaa! :)

nie version english... nanti buat dua version, BM pun ade :)

So, amacam.. okay tak? (cepat cakap okay! penat dah nie touch up sane sini.. hehe.. just kidding :p) Oh ye, kotlaa ade yang tertanye2 kenapa letak name pengantin tapi x letak name parents? Sebabnye nie kad untuk majlis kami kongsi berdua (reception kat KL),  yang mane ongkosnye pun kami yang tanggung.. jadinye guest jemputan kami dapatler kad macam tue. Jemputan parents & family nanti lain pulak wording dier. Name pun kad DIY, ikut suke jelaa tukar2 wording kan. hehe.  (but still, rasenye nanti hantar dua design je kat printer.  English & BM version. huhu)

Sekian saje report DIY project kali nie. Next time saye tunjuk final product dier ye.  Nanti mau shopping glossy paper banyak2! hehe :)

Till then.

Have a splendid weekend okies ;)

Best regards,

16 love notes:

Mummy Bunny 1/12/10 11:39 AM  

waaaaah nice card dik .. x sbr nk tggu card dari u .. hehe =)

Aya 1/12/10 12:27 PM  

thanks mummy... sabar naa :)

Lala 1/12/10 12:43 PM  

aya! nanti jangan lupa jemput lala tau! hehe

Aya 1/12/10 12:56 PM  

no worries.. will extend the invites to b2b blogger too :)

iedayah 1/12/10 12:57 PM  

wa...cantik2...suweet sgt

Mummy Bunny 1/12/10 1:17 PM  

can i fill the blank ? hihi .. notty2 sket .. xdelah dik, memain jer ;p

Aya 1/12/10 1:20 PM  

iedayah: thanks dear :)

mummy: haippp... jgn notty2 eks. babab kang! hihi

Norhayati Rostam 1/12/10 2:48 PM  

Orait r tu.
Nice maa..
Simple and available.
wahaha~

~ mizzAmy ~ 1/12/10 3:12 PM  

chantek lah dear. kreatif lah tuh. concept butterfly ke wedding korang nie?

Aya 1/12/10 3:38 PM  

norhayati: thank you :)

amy: thanks.. hehe.. xde concept ape pon. kitaorg pakai hentam je sume. concept campur aduk kotnye :D

MunMun P@nda 1/12/10 7:32 PM  

temok tu mana suke munge2..walaopun dia ngaku dia mat jambu beb

Aya 1/12/10 11:45 PM  

haha.. mat jambu ke? aku tgk cam watermelon je.. hihihi :p

nizabeba 2/12/10 10:55 AM  

waaa i loike!! byk plan for DIY ni..gud luck babe!! looking forward for your DIY entry, sbb i pon verangan nk DIY gak ni.. =)

Aya 2/12/10 12:13 PM  

niza, thanks! cita2 haruslah tinggi.. doa2laa ye i mampu buat sume tuh.. hehe :D

Mummy Bunny 3/12/10 9:18 AM  

i pon nak gak aa DIY my wedding invi card .. hihi (tibe2) .. lalalala .. adik, hampom mahaf dipinte, menyuci bening doser ;p

Aya 3/12/10 1:47 PM  

hahah... tarak hal. u buatlaa kad jemputan makang2.. xpon wat hen party kali ke-8 ke.. hehe :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP