Powered by Blogger.

Cari Kek Cantik

 December 9, 2010

Hi lovelies,

How r u doing? Well, kali nie nak bercerita pasal kek. I always dream of a beautiful cake for my wedding. A simple one pun just fine.. as long as cantik pada pandangan mata saya ni. Masalahnye saya ade je idea nak design macam mana, tapi nak mencari baker yang bleh buat kek yang sedap (tahap yummylicious and murah. i repeat, murah!) bukanlah mende yang senang.  I know kat KL ni banyak bakers yang talented.. tapi harganya pun setaraf ler kan ngan skills yang ade. I want 2-4 tiers fondant cake. Even if only 1 tier real cake and yang lain tue dummy pon xpe.. asalkan ade gaklaa kek nak dipotong. huhuhu. yang penting cantik! hehehe (nak yang cantik aje tapi kedekut kuar bajet banyak. cmner tuh? :p)

Takpelah.. put aside kejap bab bajet tue.. ape kate kite mulakan acara cuci mata. hehehe.

simple and sweet. penggunaan fresh flowers tue sgt membantu kot.. rasa nk gigit2 je
 yang nie nampak agak exclusive
 nie bunge ape ek? sooo sweet. rasenye bunge tuh customized
 standard roses yang slalu nampak kat fondant cake. but still.. menarik :)
 owh.. butterflies! saye sangat suka
 Martha Stewart Cake... uhh.. sangat gojes. nak cmnie bleh? hehe
 nie pun cantik... siap ade small butterflies lagi tuk menambah seri
 haa.. letak buah2 as deco pun cantik jugak kan.. cake ni shape dier menarik
another combination of flowers and butterflies.. tetap cantik dan menawan hati

haa... inilah masalahnye kalau buat sesi cuci mata. lama2 jadi rambang mata! hahaha... kalau susah sangat nak pilih, ape kate kite buat camnie je


kalau potong pulut kuning pun menarik gak kan? hehehe. tapi cam x kena je ngan theme i nanti. takkan nak buat pulut putih plak kan? x penah dibuat orang. huhu. so, ape penyelesaiannye ye? *mati kutu nak fikir*

p/s: now baru kalut2 nak mencari bakers... ade sape2 leh tulun? hehehe

Till then,

Regards,

10 love notes:

iedayah 10/12/10 8:28 AM  

masyaAllah..cntik nye kek..xsmpi ati nk mkn if gini..hahhahaha

Mummy Bunny 10/12/10 9:17 AM  

hye dik, hehe, alah dear, u order je plain cake from the baker, then u decorate sdiri .. less price maa .. coz fresh flower tuh, u know where to buy already .. or fondant flower tuh, u leh shopping kt Bake With Yen or Yummy Bangi .. kalau nk corak butterfly, u can use my Butterfly cutter for free .. selamat mendeco dik ;)

nizabeba 10/12/10 11:05 AM  

fuiyyo drooling la sume kek2 ni..aku nak yg no.4 dr bwh..thanks mek..hehe

Aya 10/12/10 3:50 PM  

iedayah: hehe.. tuelaa... syg nk potong kan

mummy: thanks a lot dear.. tp bab nk deco sendiri tue i x surelaa mampu buat ke tak. sbb byk lg mnde lain in mind, so baik bab kek ni i serah pada yang pakar :)

niza: wah.. pilihan kite same :D

.: an :. 10/12/10 5:52 PM  

cntiknya! sblm mkn, musti rs nk snap gmbo byk2... huhu...

Aya 10/12/10 6:17 PM  

itulaa pasal.. if only berjaye dapatkan kek cantik gitu tuk wedding sndri.. huhu

Miss Marea 10/12/10 6:23 PM  

hye.. i pun dah survey harga untuk fondant cake mcm ni.. harga yg baker tu quote untuk i RM1500.. huhuhu

Aya 10/12/10 6:26 PM  

1500? wawawa.. meleleh air mate nk membayor kalau cmnie.. huhu

MunMun P@nda 11/12/10 12:03 PM  

babe..try kekcawan.blogspot.com. kakak ni kat bangi je :)

Aya 11/12/10 5:45 PM  

already on my list. anyway, thanks dear ;)

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP