Powered by Blogger.

Ministry of Moment: Just Like Contest

 December 2, 2010

Hi there,

Well, once again I've made last minute decision to join a contest. Anyway,  big thanks to Roe for the reminder! She also informed me that Ministry of Moment (MOM) has extended their contest till 5th Dec (sempat lagi nak join.. hehe). B4 this memang dah tahu about this contest tapi rasa macam x terer je nak masuk contest2 nie. Tapi bila fikir dua tiga kali, ape salahnya  kalau mencuba nasib kan? (harap maaf kalau penggunaan bahasa sedikit rojak ;p)

Anyway, what do i know about MOM? Well, since I'm very fond of photography lazimnya memang i akan selalu search photographers kat Malaysia, may it be through Google or Facebook. Usually saya akan tengok gambar2 yang available  dan cuba study macam mana gambar2 tue dihasilkan (dengan harapan suatu hari nanti saya mampu tuk capture gambar2 yang sangat cantik jugak. sambil2 tue tengok jugak port mane best nak buat photo shoot). Definitely MOM antara photographers yang termasuk dalam my favorite list. Sebabnye senang aje - They are super talented!  Anyway, sebelum contest nie start pun dah LIKE their page but unfortunately i didn't aware page tue dah kena delete and MOM already created new page. Patutlah saya sangat pelik sebab last time i check page FB MOM tiba2 tengok saya belum LIKE  padahal dulu dah penah click LIKE, then total people kat page tue berkurang.. heh? blurr sekejap (once again thanks to Roe sebab inform through her blog. no worries MOM, surely your fans will grow dengan pantasnya. lagi2 sebab ade contest nie kan. hehe). Anyway, kepada yang senasib dengan saya silalaa LIKE page baru MOM ye (i'll give the link kat bawah ye)... and to those yang tak penah LIKE page MOM and tak pernah kenal MOM, please do so by visiting their page. Mana tahu uols berkenan ke nak hire MOM nanti :)


Baiklah, jika menurut syarat2 penyertaan saya haruslah:
1)  Click "LIKE" @ Ministry of Moment Facebook Page - done
2) Pilih satu gambar dalam folder Contest di page MOM & nyatakan kenapa saya suka gambar tersebut
3) Letak link MOM di bawah gambar tersebut

So, dalam 200 keping gambar yang ada dalam folder tue saya pilih gambar di bawah nie (oh, bukan senang nak pilih ye.. banyak sgt pilihan. semua pun cantik2).... tadaaa!


Saya pilih gambar ni sebabnya first time bukak folder Contest tue mata terus tercacak kat gambar ni. I can feel the love is in the air! This is the prove yang tak perlu tunggu waktu ada big event atau hari istimewa pun kite bleh lovey dovey macam tue kan? Hidup ini haruslah sentiasa berkasih sayang, tak gitu? (eceh, dah macam iklan Kementerian Kebudayaan pulak :p) Anyway, I love the scenery and how MOM focused on the couple. Plus dengan jayanya MOM captured great expression and gesture daripada pasangan tersebut. Perfecto! Everything blends well. For me, kalau nak tau gambar tue lawa ke tak, tengok pada sudut pengambilan gambar tersebut. Yes, editing plays crucial part too. Tapi kalau gambar memang dah lawa even tak edit pun tetap lawa kan?... and i'm sure this picture don't need much editing (konfiden buat sekian kalinya.. kalau salah haruslah rasa nak menyorok masuk dalam luggage bag.. hehehe). Well, saye komen gambar tue bukanlah berdasarkan ilmu fotografi ke ape ... it just pandangan ikhlas daripada hati dan juga mata kasar ni.

Sekian sahaja entry kali ini. Kepada sesiapa yang berminat nak join contest nie.. silela berbuat demikian selagi ada masa ni. Kepada yang dah join, all the best! For more info please click HERE

Wish me luck!

p/s: i don't know how MOM going to evaluate the contestants based on their FB profile, but I've put the yellow poster in my photo album - tagged more than 10 friends & set the poster as my profile pic *ehem.. just noting*

Regards,

6 love notes:

K.I.N.A 2/12/10 9:58 AM  

good luck aya..;)

Aya 2/12/10 12:20 PM  

thanks kina.. u join gak kan? good luck too okay ;)

Mummy Bunny 2/12/10 2:18 PM  

oo gitew cerita nye .. br i fhm hehe .. thanks 4 sharing ya ;)

Aya 2/12/10 2:53 PM  

mummy, no prob.. sharing is caring kan.. hehe :D

Mummy Bunny 3/12/10 8:51 AM  

yezza, u r absolutely aite bebeh !
x sbr nk tggu gmbr2 out door u .. meh i pk posed2 menarik .. nk bully u soh posed gitew .. ade bran?? hihi ;D

Aya 3/12/10 1:33 PM  

i brann aje.. tp partner i tuelaa masalah sket. dier mane suke posing2 nih.. haha

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP