Powered by Blogger.

My Girls Wedding 2010

 December 29, 2010

Hi there,

Did i ever tell you that i love wedding? Well, this year memang bertambah2 jemputannye. Maybe sebab umur pun dah makin meningkat. Tapi dalam banyak2 jemputan tue banyak jugak yang xleh pegi. Bulan nie je cam banyak sikit merasa nasi minyak. Maybe sebab memang musim orang kawen.. hehe. Well, lately nie kalau gi wedding x sempat je nak snap pics (rasa cam xde mood.. nak kena brush up balik skills ni) Kalau dulu mau bersusun gambar dalam folder.. sebab tue kalau attend wedding lately nih cam xde mende nak citer sebab gambar satu hape pun x snap. Tapi yang peliknye kalau pi wedding my fellow SSPian girls, rasa tak sah kalau xde sekeping gambar. At least kena ade gak even SATU! (maybe sebab pegi ramai2 so kurang sket malu nak keluarkan kamera :p)

Well, since tahun 2010 dah pun nak menutup tirainye.. and i don't think ade lg wedding yang akan dihadiri lepas nie (last one was on 26th haritue kat Tapah. so lps nie puasa nasi minyaklaa sampai tahun depan) jadinye sesuailaa nak wrap up with wedding reviews. Eceh, lain macam je bunyinye kan. Anyway, as usual.. kalau pi wedding surelaa ade mende yang menarik.. so ape salahnye kalau berkongsi, x gitu? Besides the foods yang sedap sampai rase nak menambah 2-3 pinggan, baju cantek meletops the vass, make up cun... dan dot.. dot.. dot.. saye nk citer pasal deco je *dangg.. jgn hantuk kepala uols kat dinding sbb frust x dpt baca review berjela2* :p


Anyway, disebabkan slalu blogwalking tengok wedding planner punye page.. so agak familiar gaklaa ngan design2 pelamin. Sometimes kalau gi mane2 wedding leh main teka2 pulak pelamin tue from which WP. hehehe. Pelamin kat atas nie antara idaman hati jugak (since i always adore roman pillars dais).. tup2 nampak kat wedding my friend - Aza.. wuhuuu.. tetibe teruja lebey, bley tak? :D


Of coz tak sah kalau xde acara menyerbu pengantin.. time nie rase cam padat giler dh pelamin tuh (maybe sbb bentuk dier yg curvy and size stage yg sedang2 aje... plus banyak pulak pasu bunge + bunge pahar bagai).. mau roboh kalau sume degil nak dok atas tue jugak.. hihihi :DSebab pelamin dier gojes giler so i tros lupe nk tgk arch ke.. walkways ke.. dok tenung pelamin sampai tak kelip2 mate.. hehehe 

Okay, next adelah cerita 4 bulan lepas.. hehe (patutlaa lepas tue cam x smgt je pi wedding) Kat wedding Yaya nie antara yang banyak i snap sane sini.. sebabnye nielaa antara wedding yang kaya dengan arch. Dekat entrance je ade dua. Masuk dalam tue ade lagi satu (design nak same je ngan yang dekat entrance - sile rujuk gambar di bawah)

Dahlaa arch dier ade 3.. skali siap ade arch pergola nie lagi! Wah, 4 arch! Giler kentang i teruja amik gambar... huhuhu... cantekkkkkk! :D

Walkways dier pon cantek jugak.. tp rasenye xnk giler kuase kat sini., so after this share gambar pengantin ngan her off-white dais je ye. Gambar2 lain i simpan kedekut sebenarnye. Deco dier bungenye sume pon putih.. except bunge for table centerpiece & walkways

putih suci je pelamin dier
Then, wedding Zatil (hall dia sama ngan Yaya - at Putrajaya)..  majlis diaorg nie selang seminggu je rasenye. Tapi x ingat dh sape yang kawen dulu.. tetibe memory loss. Kat wedding Zatil nie rasenye my attention lebih kepada arch kat bawah nie (erm, nie panggil arch gak ke? konfius) Macam dalam taman! Siap ade pagar.. lampu.. wahh.. best2.. Dekat ngan pomander ball tue siap ade juraian green grapes lagi! (sayang xde gambar close up)



Nah kat bawah nie i tepek satu gambar cilok daripada FB pengantin (dia baru dapat pix from her OP rasenye) Saye xde dlm pix nie since i left early. Habis je melantak kat wedding Zatil terus berdesup ke PD sbb ade family day.. huhu.


Pastue kite lompat cerite bulan May pulak.. nie wedding my head-girl, Yus :) Wedding yang sangat simple and sweet. Sedap je mate memandang.. xde serabut2 sane sini.  



Meh tepek gambar pengantin comey dengan pelamin yang cantek. Suke tengok high back chairs tue... (tp of coz x sesuai ngan saye yang kenit.. kang sia2 je tenggelam kat situ.. hihi)

And... lastly adelah wedding on March (if x silap) Wedding Naz nie buat kat Summit Hotel. Kalau majlis kat hotel mende yang paling outstanding haruslah cake dier! Tul tak? hehehe (even if cake tue dummy je.. tetaplah menjadi perhatian) Her 6-tiers cake nie nampak simple but nice. Tak payah design pelik2 pun tetap cantek.



Bile tengok kek Naz nie mulelaa berangan nak kek tinggi2.. tapi masalahnye, bajetnye nan ado! hahaha.. So simpan jelaa cita2 tue. Kadang2 tue siap trase cam nak masuk kelas hias kek so leh buat dummy kek sendiri! :p Anyway, arch dier pun menarik.. bentuk Love gituh... tapi mane tah gambarnye. Malas nak godek2.. so share yang mane ade nie jelaa ye.


Conclusionnye, seronok attend wedding orang (tapi x tahu lagi ape perasaan kalau attend wedding sendiri)... hehehe :D


Okaylaa.. ade mase leh sambung celoteh lagi next time ye. Since dh dekat penghujung tahun, nak laa amik kesempatan nie wish uols HAPPY NEW YEAR! Semoga tahun yang mendatang membawa lebih kejayaan, kebaikan & kebahagian buat kite sume. Ameen :)

p/s: bakal buat rombongan Cik Kiah ke Nilai 3 & Ayer Hitam memborong barang kawen.. yuhuu... more progress please!!


Regards,

10 love notes:

yusmEa 29/12/10 8:05 AM  

hehe besnye gambar sendiri masuk dlm blog achik.hahaha..insya Allah ur wedding too will be as great as others. selamat membuat persediaan achik =) (aku tau tabiat makan budak2 SSP..hahahaha)

LisaLisut 29/12/10 10:08 AM  

cuci mata! :)
cantik2 nye wedding diorg.skrg ni kalau i dtg wedding org i mst seram sejuk..takut apa la jadi dgn majlis sndri nnt.huahuahua

Adawiyah A.Halim 29/12/10 10:14 AM  

gojes nye...
ska sgt2...
ska tgk pelamin...
ska =)

~ mizzAmy ~ 29/12/10 12:20 PM  

i love the greeny arch tuh. sangat lah lain dari yg lain kan? i tak pernah jumpa lagi.

nizabeba 29/12/10 12:22 PM  

mmg the vass la pelamin roman pillar tu!! cantik, tp bajet ak nan ado juge..HAHA

Lala 29/12/10 4:08 PM  

aya!!! cantek lah kerusi pelamin merah tu! sekarang bukan warna putih atau hitam ja kan. fuh, meletops!

Aya 29/12/10 7:54 PM  

yus: thanks dear.. hehe.. almaklumlaa, 5 taun makan nasi kawah. mmg x jemu2 :D

lisa: same here! rasenye i dh tau nape lately nie i jarang snap gmbr kat wedding, sbbnye bile gi wed org dok risau pk wedding sndri cmner

adawiyah: suke jugak.. tue tempek byk2 kt sini.. hehe :)

Aya 29/12/10 7:55 PM  

amy: yups.. lain dr yg lain.. jarang jumpe arch cmtue :)

niza: roman pillars mmg trend yg tgh in skrg nie :)

lala: mmg meletops dedaboom... hehehe

myra 7/1/11 4:33 PM  

out of 5 yg ada kt sini, aku sempat pegi 2 je kot which zatil dgn yus. huhu..harap2 thn ni dapat pegi wedding byk2 lg :) rindu smua

Aya 7/1/11 8:52 PM  

tahun nie sure bersusun wedding.. kenyanglaa kite makan nasi minyak :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP