Powered by Blogger.

Celebrate your love on cruise!

 December 20, 2010

Hi lovelies,

Past few days nie rasa cam takde idea je nak tulis ape kat blog.. but hari nie macam banyak plak mende nak share. Harap2 uols enjoy membace ye. Anyway, have you ever been on a cruise? Nope? Me neither. hehehe. I've been looking on Super Star Cruises (esp SS Libra - exit Port Klang/Penang & SS Virgo - exit Singapore) since early of this year sebabnye they always came up with Buy 1 Free 1 Promotion (it's like paying for 2 at half price laa kan). Even pegi MATTA Fair pun dok usha2 package cruise. Yelaa.. bila hitung2 balik, when you take a cruise package actually you are paying for transport & accommodation sekaligus! If dapat good deal, memang super duper jimat laa kan. Then imagine plak dok atas cruise.. tak ke rase ala2 citer Titanic? Pastue lebih bagus lagi kalau x dpt phone reception kan.. memang aman dari segala gangguan. Bleh bercuti sepuas2nye! hehehe (b2b, take note ni ye :p)

 Super Star Virgo
 Grand Piazza
Pool

Okay.. meh nak buat uols tempted same (so kite leh pakat drooling over a cruise holiday :p).. dengarnye the price we paid including the foods (so, jimat lagi kat situ)..  bleh makan dan makan tanpa henti. huhu. Pastue bayangkan dapat tengok sunrise and sunset from the deck.. view from ocean lak tuh. Lagi2 kalau ngan our spouses.. mau tak tangkap feeling cam Jack & Rose kan? :D

Another plus point... atas cruise tue sendiri dah banyak kemudahan.. ade  macam2 restaurants, onboard entertainment (i.e live music, karaoke, cinema), sports & fitness facilities (i.e gym, swimming pool, jacuzzi, jogging circuit), library and macam2 lagi laa. If amik package yang singgah Langkawi, Phuket or Krabi lagilaa best kan... sambil2 naik cruise bleh pegi jalan2 lagi :)

Since dh penah gi Phuket, rasenye memang giler2 teringin nak gi Krabi pulak. Tup2 time bukak mailbox dapat info about this promo. Nie latest promo ye.. nanti kalau ade yang lain lagi i'll update later okey. Meh kite jenguk ape yang ade.....


Hurmm... yang paling menawan hati haruslah yang nie kan.....

Superstar Libra (exit Penang)
Phuket-Krabi Cruise
20 Feb - 25 Dec 2011
From RM792 per person

Fuhh.. makin bertambahlaa list destination bercuti tahun 2011.. tapi list je bertambah, duitnye tak bertambah2 gak. So dok keep on berangan jelaa :p

Anyway, ade another 2 cruises apart from what i've mentioned here. Destinations and packages pun ade macam2 lagi.. ade yg sampai 7 nights and etc... so kalau berminat.. silelaa godek2  more info on the fleet and the excursion HERE

p/s: cruise nie bukan jalan hari2.. so kena tgk gak travel date.. ntah ade ke x yang sesuai

Till then.

Regards,

5 love notes:

Mai Sakurada 21/12/10 11:11 AM  

gud review.. cek nak berangan pi honeymoon naik cruise la pulak.. hehehehe

white purple flower 21/12/10 12:28 PM  

hi,nak tanya lah..kat bawah tu ada tulis "exclude passanger handling & fuel surcharge"..tau tak berapa dia charge for those?

Aya 21/12/10 4:47 PM  

mai: me too.. dok berangan x sudah2.. hihi

white purple flower: not sure the exact charge.. but last time i check it's less than 2k for 2 person. maybe u can check at their website :)

nYomeL 22/12/10 8:35 AM  

aya, thanks for the info. i pun dh drooling nih.
haha!

share jugak kat cni..
http://lurvyu.blogspot.com/2010/12/celebrating-love-on-cruise.html

Aya 22/12/10 2:14 PM  

my pleasure... sharing is caring kan... hehe :D

Post a Comment

Blog template by simplyfabulousbloggertemplates.com

Back to TOP